Brad Angelina WineBred Pit i Anđelina Džoli ulaze u biznis sa vinom

Poznati holivudski par Bred Pit i Anđelina Džoli odlučili su da se upuste i u biznis sa vinom i pomognu proizvođnju crnog vina „Miraval“ na svom imanju u Francuskoj, a na etiketi će stajati njihova imena, prenosi londonski sajt www.decanter.com.
Pit i Džoli počeli su da sarađuju sa francuskim proizvođačem vina Markom Perinom u vreme berbe prošle godine, podseća sajt posvećen vinima.
Crno vino „Miraval“ trebalo bi da se nađe na tržištu u martu, a belo krajem leta.
-Oni žele da budu sigurni da se na njihovom imanju pravi najbolje vino u Provansi – rekao je Perin za londonski sajt.
-Bili su prisutni tokom muljanja grožđa ove godine i proverili sve – od opreme u vinariji, gde smo već prešli na tankove od nerđajućeg čelika, do promena na etiketama – dodao je on.
Crna vina marke „Miraval“, kako prenosi Rojters, nose imena „Džoli-Pit“ i „Perin“.
Vino „Miraval“ je ranije nosilo naziv „Pink Floyd“, jer je čuveni britanski rok bend snimio album „The Wall“ 1979. godine u studiju na imanju Miraval u južnoj Francuskoj, koje ima oko 60 hektara pod vinogradima, podseća sajt www. decanter.com.
Slavni glumački par je počeo da iznajmljuje to imanje pre pet godina i nešto kasnije su ga kupili.
Pit je prošle godine predstavio vrhunsku kolekciju nameštaja u čijem kreiranju je učestvovao zajedno sa dizajnerom Frenkom Polarom. Takođe je radio sa arhitektama na osmišljavanju kuća pristupačnog kvaliteta za žrtve uragana Katrina u Nju Orleansu.

Povezana vest:  Tim „Miss Srbije" pravi najbolji ajvar u Beogradu!