Revija Renato Balestra 0056Humanitarna modna revija Renata Balestra u Beogradu

Poznati italijanski modni kreator visoke mode Renato Balestra održao je humanitarnu reviju u Skupštini grada Beograda, prikazavši domaćoj publici novu kolekciju koju je u januaru predstavio na nedelji mode u Rimu.
Sinoćnu reviju Balestre organizovala je modna agencija “Fabrika“ u cilju pomoći deci iz prihvatilišta, a generalni sponzor revije bila je “Atlas grupa“. Balestra se sa zadovoljsvom odazvao ovoj humanitarnoj akciji i došao u Beograd.
Pre početka revije prisutnima se obratila direktorka modne agencije “Fabrika“ Vesna Mandić koja je izrazila zadovoljstvo što su se ovoj humanitarnoj reviji odazvali svi oni koji “uživaju da daju“.
Ona je prisutne uputila u to šta su prihvatilišta, dodavši da, nažalost, u Beogradu prihvatilište na Voždovcu ima samo 250 metara kvadratnih i 16 kreveta, pa štićenici, deca od 7 do 17 godina, koja su spašena iz kriznih situacija često moraju da spavaju na dušecima koji se nalaze na podu kao i da nema drugih sredstava za normalan život te dece.
Ona je istakla da su do sada na račun prihvatilišta stigla novčana sredstva od oko 16.000 evra i da će se problem kreveta rešiti.
Na reviji su mahom prikazane toalete na kojima je dominirala plava nijansa poznata kao “Balestra plava“.
Od lepršavih preko ekstravagantnih, kratkih koktel i dugih prolećnih, letnjih i večernjih haljina, prisutnima su se Balestrine kreacije veoma dopale sudeći po reakcijama publike, a ovaj kreator kao da je sa svojom kolekcijom doneo i duh proleća.
Haljine koje su prikazane odisale su elegancijom i stilom, bile su kombinovane sa raskošnim nakitom i obućom, a većina je urađena od laganih materijala.
Nijansa koju Balestra takođe koristi u svojim kreacijama je bela , pa je hladna plava “razbijena“ belim detaljima, ili se na beloj osnovi nalaze plavi detalji, a u nekim odevnim kombinacijama je i potpuno izostavljena.
Balestra je predstavio i tri muške odevne kombinacije dve su u plavo belim tonovima, dok je treća bila elegantno crno odelo kome je dodatnu eleganciju davao sitan štras na reverima.
Na kraju revije svi manekeni su prodefilovali još jednom pistom, predvođeni devojkom u beloj raskoštoj haljini koja je u ruci nosila buket plavog cveća u nijansi “Balestra plave“.
Kada je kreator izašao da se pokloni salom u Skupštini krada prolomio se dug i gromoglasan aplauz. Nakon revije, Balestra je u izjavi Tanjugu rekao da je inspiraciju za ovu reviju našao u cvetu različka.
-To je jedan mali, lep cvet koji je plav isto kao i moja plava ‘Balestra’ plava – objasnio je poznati dizajner visoke mode, dodajući da generalno inspiracije za svoje kreacije pronalazi u emocijama koje se mogu naći svuda – u muzici, putovanjima, upoznavanju sa mnogobrojnim ljudima.
On je poručio da mladim dizajnerima koji tek kreću u svet mode da treba, na prvom mestu, da se preispitaju da li imaju talenat.
-Mnogi mladi dizajneri žele da se bave modom, ali nemaju talenta, a onda treba da vide kojom granom mode žele da se bave – da li je to visoka moda, redi tu ver ili će pak dizajnirati aksesoare, cipele i to je taj put – objasnio je Balestra, dodavši da mladi, koji žele da se bave modom, moraju da budu otvoreni ka celom svetu, jer je moda kultura.
Reviji su prisutvovali predstavnici ambasade Italije u Beogradu, princeza Katarina, prvakinja beogradske opere Jadranka Jovanović, modne dizajnerke Verica Rakočević i Dragana Ognjenović, kao i druge ličnosti iz kulturnog i javnog života.

Povezana vest:  Suri Kruz: Hoću da živim sa tatom!

{vsig}RENATO_BALESTRA_2013{/vsig}