Kevin SenonUtisci britanskog avanturiste o „Šetnji kroz Srbiju“

Britanski avanturista Kevin Šenon, koji je početkom februara započeo šetnju kroz Srbiju, prepešačio je oko 500 km krećući se od severa ka jugu zemlje.
Opremljen samo vrećom za spavanje, fotoaparatom i mobilnim telefonom, Kevin je proteklih mesec dana istraživao Srbiju u cilju dokumentovanja srpske kulture, mentaliteta, gastronomije, prirode i istorije.
„Ekspedicija je prerasla moja očekivanja. Moj plan je bio jednostavno da pešačim i upoznajem različite aspekte zemlje, a ustvari sam uživao u brojnim susretima sa divnim ljudima koji su bili neverovatno gostoljubivi. Primali su me u svoje domove i delili sa mnom svoje svakodnevne obaveze, lične priče i osećanja. Zahvaljujući velikoj podršci na svakom koraku, smatram da sam na najlepši način upoznao i zemlju i narod. Svuda sam se osećao dobrodošlim i zato mi je Srbija posebno draga“, izjavio je Šenon.
Kevin je svoju rutu započeo u Subotici 5. februara, odakle je preko Novog Sada, Beograda, Smedereva i Porodina, pešačio do Niša. Na svakih nekoliko kilometara, Kevina su zaustavljali meštani nudeći mu hranu, pozive za smeštaj i druženje.
„Prvobitni plan je bio da se moja zimska ekspedicija završi u Preševu, međutim, kako sam nailazio na srdačne reakcije, odlučio sam da usporim, više uživam u iskustvu i stignem do Niša kao krajnje destinacije. U blizini Niša uganuo sam članak tako da je ovo poslednji grad koji sam posetio za ovih mesec dana. Očekujem da ću se u vašu zemlju vratiti u julu, i pešačeći od juga ka severu, imati priliku da bolje istražim najjužnije predele Srbije.“
O toku svog putovanja, Kevin je svakodnevno obaveštavao pratioce na Tviteru, Fejsbuku, Instagramu i Vimeu, kao i na svom blogu, zahvaljujući Vip mobilnoj mreži koja mu je omogućila prenošenje utisaka u realnom vremenu i pouzdanu komunikaciju tokom šetnje po Srbiji. Za samo mesec dana broj Šenonovih pratilaca na Tviteru je skoro udvostručen, a isto se desilo i sa prijateljima na Fejsbuku.
Kevinovu ekspediciju organizovala je Turistička organizacija Srbije u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, a Šenon je trenutno u potrazi za domaćim izdavačem koji će objaviti knjigu putopisa o našoj zemlji.
Nove avanture ovog britanskog pustolova možete da pratite na sajtu http://www.becauseitisthere.co.uk, dok o šetnji kroz Srbiju možete da čitate na Tviteru @Kev_Shannon odnosno #walkserbia, uz podršku @Vip_mobile na www.vipmobile.rs/tweetwall
i na Fejsbuk stranici https://www.facebook.com/vipsrbija

Povezana vest:  Počinje II Beogradski festival cveća