setnja za djindjica 74

Mnogobrojni građani odali poštu Đinđiću

Lideri i članovi LDP-a i DS-a, kao i mnogobrojni građani koji su učestvovali u tradicionalnoj „Šetnji za Zorana“ povodom decenije od ubistva premijera Zorana Đinđića, položili su vence i cveće i zapalili sveće na njegovom grobu na Novom groblju. Među prvima su cveće položili i zapalili sveće lideri DS i LDP-a Dragan Đilas i Čedomir Jovanović, zatim predsednik vojvođanske vlade i zamenik predsednika DS Bojan Pajtić, kao i počasni predsednik DS Boris Tadić.
Dok je trajao mimohod na groblje je stigla i supruga pokojnog premijera Ružica Đinđić koja je položila cvet i zapalila sveću.
„Šetnji za Zorana“ od Terazija, gde su se susreli simpatizeri LDP-a i DS, priključivali su se brojni građani koji su mahom nosili bele i crvene ruže.
Kolonu u kojoj je, prema proceni policije bilo oko 12.000 građana, obezbeđivao je veliki broj policajaca, kao i maršutu kojom je prolazila.
Ulice kojima je vodila maršuta bile su zatvorene za saobraćaj i kako je kolona prolazila saobraćaj je normalizovan.
Pre nego što je stigla organizovana kolona ljudi u „Šetnji za Zorana“ na grobu je već bio veliki broj građana koji su polagali cveće i palili sveće. 
Lideri LDP-a i DS-a su prethodno položili vence ispred zgrade vlade, gde je pre deset godina ubijen premijer Srbije.

Povezana vest:  Grand Black’n’Easy Strong – jaka fora, za još jače razbuđivanje