philips eindhovenOtvoren muzej kompanije Philips u Ajndhovenu, holandska kraljica Beatriks simbolično upalila svetla

Holandska kraljica Beatriks zajedno sa generalnim direktorom kompanije Royal Philips Electronics, Fransom van Hutenom, otvorila je zvanično muzej kompanije Philips u centru Ajndhovena. Njeno Veličanstvo kraljica simbolično je upalila svetla u muzeju postavljanjem bežične LED lampe u svetlosnu skulpturu kako bi je osvetlila, a ceremoniju otvaranja upotpunila je muzika koju su izveli članovi Philips-ovog simfonijskog orkestra.
Posetioci Philips-ovog muzeja imaće priliku da vide razvoj kompanije od njenog osnivanja 1891. godine sve do najnovijih inovacija planiranih za budućnost. Muzej prikazuje interaktivnu priču o inovaciji i ambicioznom preduzetništvu koji su omogućili Philips-u da doprinese životima miliona ljudi. Istorija je oživljena kolekcijama jedinstvenih istorijskih i savremenih proizvoda propraćenih fascinantnim ličnim pričama o tome kako su ovi proizvodi nastali. Muzej takođe nudi nagoveštaje o tome šta Philips predviđa za budućnost.
„Philipsov muzej na veoma lep način povezuje našu istoriju, preduzetništvo i inovacije“, kaže Generalni direktor kompanije Philips Frans van Huten. „Pripoveda o kompaniji koja više od 120 godina svojim inovacijama omogućava ljudima bolji i zdraviji život i održiviji svet. Cilj Philips-ovog muzeja je da inspiriše i da bude inspirisan.“
Posetioci muzeja imaju priliku da pređu fascinantan put kroz istoriju kompanije Philips. Od prve električne sijalice do današnjeg sofisticiranog, energetski efikasnog LED osvetljenja, kao i od prvih koraka u medicinskoj dijagnostici do minimalno invazivnih medicinskih tretmana koji spašavaju živote, a mogući su samo zahvaljujući Philips-ovim tehnološkim inovacijama. Posetioci takođe mogu videti kako su se spektakularno razvijali potrošački proizvodi poput brijača, radija i televizora.
Philips-ov muzej nalazi se na istorijskoj lokaciji gde je daleke 1891. godine Džerard Filips proizveo svoju prvu električnu sijalicu. Stara fabrika pretrpela je veliko renoviranje i proširenje kako bi se pretvorila u mesto koje ujedinjuje temelje naše baštine: preduzetništvo i inovaciju. Muzej je za javnost otvoren od 6. aprila 2013. godine.
Dodatne informacije o izložbi koja vodi posetioce na putovanje kroz istoriju kompanije Philips: priča o inovaciji i ambicioznom preduzetništvu – od osnivanja kompanije 1891. godine do inovacija budućnosti, možete pronaći na sajtu www.philips-museum.com

Povezana vest:  Poznati prodaju svoje uspomene za nove živote