pay pal

Pej Pal od danas i za građane Srbije

Građani Srbije od danas mogu da otvore naloge na najvećem onlajn servisu za slanje novca i plaćanje preko interneta Pej Palu. Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić je u izjavi Tanjugu potvrdio da se Srbija od danas nalazi na listi zemalja u kojima je dostupan ovaj internet servis za plaćanje.
Pej Pal će omogućiti građanima Srbije da otvore nalog na ovom sajtu i kupuju onlajn na globalnom tržištu, objasnio je Ljajić.
To znači da će građani moći da kupuju robu širom sveta – od modnih proizvoda u Italiji i Francuskoj, do elektronike u Americi i Aziji. 
Ministar je kazao da osim pristupa fizičkoj robi, Pej Pal pruža pristup i digitalnim sadržajima, odnosno muzici, filmovima i raznim vrstama igrica za decu. 
-‘Ovo je velika stvar i za privredu Srbije, za potrošače i sve građane naše zemlje – istakao je Ljajić.
Kako je naveo, servis će se puštati u nekoliko faza, pa je za sad moguće samo kupovanje i slanje novca.
Sledeća faza, koja je značajna i za privrednike jer omogućava da dobiju novac iz inostranstva, može se očekivati vrlo brzo. 
Ljajić je kazao da se suzdržava od davanja bilo kakvih rokova, jer i „za ovo niko nije verovao budući da je svaka infomacija u vezi Pej Pala dočekivana sa nepoverenjem“. U svakom slučaju, kada druga faza bude profunkcionisala, očekuje se njen efekat i na privredni rast.
Ljajić se zahvalio Ministarstvu finansija, Narodnoj banci Srbije i drugim državnim institucijama koje su aktivno bile uključne u ovaj proces, budući da je zakonska regulativa morala da se prilagodi da bi Pej Pal mogao da dođe u Srbiju. Ministar je, kasnije tokom dana, na dodeli nagrade „Blic preduzetnika godine“, posebno naglasio da će u prvoj fazi uvodenja Pej Pala građani će imati direktne koristi, budući da će zbog pojačane konkurencije domaći proizvođači biti prinuđeni da neke cene koriguju, jer će za tu vrstu usluge ili robe morati da se takmiče na globalnom tržištu.

Povezana vest:  Kejt Mos sa momkom u novom bendu