Photo 1Vitalia i Beogradska kuhinja u borbi protiv gojaznosti dece i omladine

Kompanija Vitalia, renomirana kompanija za proizvodnju zdrave hrane na Balkanu, ukazala je na sve veći problem gojaznosti među decom i omladinom, ali i na važnost ishrane kao osnove zdravog života, u okviru manifestacije Beogradska kuhinja, koja se održala u periodu od 15. do 25. aprila, i čiji je pokrovitelj.
U okviru manifestacije Beogradska kuhinja, kompanija Vitalia je podržala akciju za decu „Superheroji kuhinje“ u pozorištu Boško Buha, uzela učešće u okviru dečijeg festivala „Propeler“ i podržala segment „Svečani ručak“, kojim se zatvara manifestacija.
Deca su naša budućnost i njihovo zdravlje nam je najvažnije. Međutim, najnovija istraživanja ukazuju na sve veći problem prekomerne težine i gojaznosti među decom i omladinom, kao posledicu neadekvatnog načina ishrane, predugog sedenja za kompjuterom i nedostatakom fizičke aktivnosti. U Srbiji je oko 11 odsto dece umereno, a oko šest odsto izrazito gojazno*. Podaci nisu bolji ni u regionu, tako u Bosni svako četvrto dete pati od prekomerne težine**.
-Cilj ove kampanje i našeg poslovanja je da probudimo ljude i da ih podstaknemo da razmišljaju o svom zdravlju i zdravlju svoje dece. Gojaznost među decom i omladinom je sveprisutna i zabrinjavajuća činjenica kojom se mi u kompaniji Vitalia bavimo sa velikom predanošću – izjavila je Iskra Vetadžokoska-Mucunska, suvlasnica i menadžerka kompanije Vitalia i nastavila: – Naša želja je da promenimo navike ljudi kada je reč o njihovoj ishrani. U tom pravcu je stručni tim naše kompanije za četiri godine, u saradnji sa osnovnim školama u Makedoniji, organizovao predavanja o zdravoj ishrani namenjena edukaciji i promeni navika najmlađih kada je u pitanju način ishrane. Iz istog razloga uključili smo se i u projekat Beogradska kuhinja kako bismo i decu u Srbiji, na zabavan način, edukovali o značaju zdrave ishrane.

Povezana vest:  NIVEA novogodišnji setovi obradovaće vaše najmilije

* Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“

** Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije