4. kolektivno vencanjePetnaesto kolektivno venčanje – 18. maja ispred Starog dvora

Kolektivno venčanje „Svadba za maštanje“ održaće se 18. maja u Starom dvoru pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda. Jubilarna, petnaesta manifestacija ove godine okupiće rekordan broj parova – čak 222, rekao je predsednik Organizacionog odbora Milan Krkobabić.
– Parovi su iz svih krajeva naše zemlje, ali ih ima i iz Amerike, Kanade, Austrije i bivših jugoslovenskih republika. Venčanje će biti još glamuroznije nego prethodnih godina jer je jubilarno. Manifestacija počinje velikim balom ispred hotela „Moskva“, gde je planirano da učestvuje hiljadu parova. Zatim će mladenci krenuti put Starog dvora, gde će se i obaviti venčanje. To će biti još jedna fenomenalna slika koju šaljemo iz našeg glavnog grada u svet. Beograd će tog dana biti još belji jer generalno ništa nije lepše i veselije od tradicionalne srpske svadbe – kazao je Krkobabić.
Novinar Tivi Melčev, glavni organizator i inicijator čitave ideje, podsetio je da će svi mladenci koji dobiju bebe dobiti na poklon i kolica za njih. Organizaciju će pomoći sekretarijati za privredu i socijalnu zaštitu, kao i Turistička organizacija Beograda, čiji je direktor Dejan Veselinov precizirao da je ova manifestacija deo turističke ponude grada. Medijski pokrovitelji „Studio B“ i „Radio-televizija Srbije“ (emisija „Žikina šarenica“) i ovog puta u zajedničkoj saradnji direktno će prenositi događaj.
Venčanje je besplatno, tačnije parovi su oslobođeni plaćanja takse. Mlade dobijaju venčanice (salon „Snežana“, Bulevar kralja Aleksandra 592), a mladoženje besplatno šišanje u salonu „Bibis“ (Zmaj Jovina 5). Obezbeđeni su i vredni pokloni, kao i mogućnost korišćenja pedeset odsto popusta za nakit, usluge frizera i kozmetičarske i fotografske usluge. Smeštaj mledenaca iz unutrašnjosti obezbeđen je za dan ranije u pet hotela, kada će se održati i generalna proba – od 18.45 u Starom dvoru.
Na dan kolektivnog venčanja okupljanje svih mladenaca i gostiju zakazan je za 9.15 časova ispred hotela „Moskva“, gde će mlade dobiti i bidermajere. Svečani čin kolektivnog venčanja zakazan je za 10.40 sati ispred Starog dvora, a u slučaju kiše, venčanje će se obaviti u Svečanoj sali Skupštine grada.

Povezana vest:  Beč: popraviću u kafiću