Bojan Bovan  Milica Stefanovic Coca-Cola Sistem Petar StakicPetar RokvicBiciklistički dani u Beogradu 18. i 19. maja

Prvi „Beogradski Koka kola Biciklistički dani“ biće održani u glavnom gradu 18. i 19. maja i okupiće učesnike starosti od pet do devedeset godina, najavili su danas organizatori na konferenciji za novinare.
Manifestaciju organizuju Koka kola (Coca-Cola) sistem, Asocijacija „Sport za sve“, Biciklistički savez Srbije i Grad Beograd, pod pokroviteljstvom Programa UN za razvoj (UNDP) „Podrška održivom saobraćaju u Beogradu“.
Predstavnica Koka kole Milica Stefanović rekla je da ta kompanija već šest godina podržava tradicionalnu Biciklijadu koja je ove godine prerasla u dvodnevnu promociju fizičkih aktivnosti.
Ona je podsetila da Koka kola u preko 150 zemalja sveta podržava više od 280 programa za promociju fizičke aktivnosti, zahvaljujući kojima je prošle godine samo u Evropi „pokrenuto“ više od sedam miliona ljudi.
Sekretar za saobraćaj Grada Beograda Bojan Bovan ukazao je na neophodnost povećanja broja ljudi koji koriste bicikle za svakodnevni prevoz, jer kako je primetio, njihovo učešće u ukupnom broju putnika iznosi svega jedan odsto.
Gradski prevoz koristi 54 odsto putnika u Beogradu, 21 odsto koristi automobil, 13 odsto su pešači, a motocikl, kao i bicikl, koristi jedan odsto građana, podvukao je Bovan.
Stalni predstavnik UNDP u Srbiji Vilijam Infante rekao je da su predstojeći Biciklistički dani u Beogradu pionirski poduhvat koji se održava pod kapom projekta za podršku održivom saobraćaju u Beogradu, čiji su ciljevi bezbedniji i efikasniji saobaćaj u prestonici, kao i smanjenje zagađenja.
Iskusniji rekreativci će u subotu, 18. maja biti u prilici da dan provedu u vožnji bicikala od Trga Republike do Avale i nazad, a u nedelju, 19. maja, biće ogranizovana deveta Beogradska Koka kola biciklijada, koja će se završiti na Adi Ciganliji.

Povezana vest:  Roma Company pomaže sa 50 odsto materijala za krečenje ulaza i hodnika stambenih zgrada