RailsStickerHeartBG3Rails Girls radionica prvi put u Beogradu

Za samo nekoliko godina, Rails Girls kao lokalna zajednica potekla iz Finske, uspela je da dostigne globalne razmere. Posle Londona, Rima, Los Anđelesa, Tokija i ostalih svetskih gradova ova forma radionice programiranja za devojke biće po prvi put održana i u Beogradu 24. i 25. maja u UK Parobrod.
Tokom dva dana učesnice će imati priliku da zavire u magični Ruby on Rails svet. Rails Girls ima za cilj da devojkama i ženama približi informacione tehnologije, omogući im da sa lakoćom savladaju početne korake i ohrabri ih za dalji rad u ovoj oblasti. Rad je baziran na korišćenju otvorene platforme za brzo kreiranje web aplikacija u Ruby programskom jeziku.
Ovaj događaj omogućava devojkama da se upoznaju sa osnovama web programiranja koristeći Ruby jezik. Učesnice će uz pomoć mentora, a na osnovu sopstvenih ideja naučiti kako da naprave web aplikaciju od koncepta do koda.
Radionica je namenjena svim ženskim osobama, koje ne moraju imati prethodno znanje i iskustvo u oblasti programiranja.
Rad će se odvijati u malim grupama od kojih će svaka imati svog mentora.
Prijave za učešće će se vršiti putem online formulara na sajtu www.railsgirls.com/beograd i biće otvorene do 20. maja. Broj učesnica je nažalost ograničen.
Rails Girls je potpuno besplatan, a jedino što je potrebno pored motivacije jesu laptop ili netbook.
RGB zajednica se posebno zahvaljuje ženskom fondu Rekonstrukcija i UK Parobrod, koji su pomogli realizaciju projekta.

Povezana vest:  Dejan Pantelić nam otkriva kako da peglanje postane zabava