Svecano otvaranje MedUNIQA mobilnog centra za brigu o zdravljuMedUNIQA mobilni centar za brigu o zdravlju stigao u Beograd!

MedUNIQA mobilni centar za brigu o zdravlju stigao je u Beograd u kome će se zadržati od 12. do 15. maja, na platou ispred TC Ušće. Posle Novog Sada, Beograd je drugi grad čiji će građani moći da u ovom jedinstvenom kamionu besplatno provere celokupno stanje organizma. Kompletan preventivni pregled obuhvata EKG, ultrazvuk abdomena, srca, štitne žlezde i karotidnih arterija, zatim spirometriju, analize krvi, merenje krvnog pritiska, merenje nivoa šećera u krvi, pregled oftalmologa i merenje očnog pritiska, kao i preglede interniste i dermatološki pregled mladeža. Stručni tim čini 11 profesionalaca – doktora, medicinskih tehničara i asistenata koji su spremni da u svakom trenutku izvrše planirane preglede pacijenata, ali i da na osnovu dobijenih rezultata na licu mesta pruže savete za očuvanje i poboljšanje zdravlja. Priliku da se pregledaju imaće postojeći i budući klijenti, ali i svi zainteresovani građani koji su se prijavili za preglede.
Zbog velikog interesovanja, UNIQA je omogućila građanima koji nisu stigli da se prijave, da u šatorima pored kamiona dodatno izmere nivo šećera u krvi i krvni pritisak. Prisutnima će posebne savete o važnosti prevencije, pravilnoj ishrani i adekvatnoj fizičkoj aktivnosti, pružati dr Feelgood. Osim toga, UNIQA je pokrenula i foto-konkurs, pa svi građani mogu da pošalju svoje fotografije kamiona do 17. maja na mail [email protected], a tri najoriginalnije fotografije će biti nagrađene.
„Prevencija je ključan faktor očuvanja zdravlja i upravo zato smo se odlučili da građanima Srbije omogućimo da bez ikakve nadoknade obave najvažnije preventivne analize i provere svoje zdravlje. UNIQA inače, kroz MedUNIQA dobrovoljno zdravstveno osiguranje, građanima obezbeđuje da za samo 15 evra mesečno dobiju pokriće svih troškova lečenja u preko 300 najboljih privatnih i državnih zdravstvenih ustanova u zemlji, značajnu uštedu u vremenu, pravilan izbor ustanove i lekara, dostupnost lekara 24 časa dnevno i poseban, maksimalno ljubazan tretman medicinskog osoblja. Osim toga, MedUNIQA kontakt centar je klijentima na raspolaganju 24 časa dnevno“ rekao je Franc Vajler, predsednik Izvršnog odbora UNIQA osiguranja u Srbiji.
Nakon Novog Sada i Beograda, MedUNIQA mobilni centar za brigu o zdravlju putuje u Kragujevac, gde će biti ispred Gradske skupštine 16. maja. U senzacionalnom kamionu, koji je vlasništvo osiguravajuće grupacije UNIQA i ovim povodom dolazi iz Austrije, nalazi se najsavremenija oprema za preventivne preglede, smeštena u nekoliko ordinacija.
MedUNIQA mobilni centar za brigu o zdravlju je jedan od samo sedam takvih kamiona na svetu. Dugačak je 16,5 metara, težak 35 tona, a maksimalna širina kada se otvore i bočni delovi iznosi 6,5 metara, formirajući pokretnu kliniku površine 60 metara kvadratnih. Delo je dizajnera Luiđija Kolanija, aerodinamičnog oblika i zapremine 13.000 cm kubnih, originalno može da razvije brzinu do 190 km/h, ali je kompjuterski limitiran na 90 km/h. U njemu je DAF-ov motor, jačine 440 konjskih snaga.

Povezana vest:  Škola trčanja imaće brojnu trkačku grupu na Beogradskom maratonu