Beogradska Coca-Cola biciklijada  okupila veliki broj ucesnikaODRŽANA DEVETA BEOGRADSKA COCA-COLA BICIKLIJADA

U organizaciji Coca-Cola Sistema, asocijacije „Sport za sve“, Biciklističkog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom UNDP projekta „Podrška održivom saobraćaju u Beogradu“ održana je tradicionalna deveta Beogradska Coca-Cola Biciklijada. Nekoliko hiljada ljubitelja biciklizma i rekreacije uživalo je u vožnji od Trga Republike do Ade Ciganlije, gde ih je na startu zabavljao Prljavi inspektor Blaža, dok su na cilju imali priliku da uz muzički program i nagradu lutriju proslave zajedničku pobedu. Ove godine „Beogradska Coca-Cola biciklijada“ je održana u okviru manifestacije „Beogradski Coca-Cola Biciklistički dani“.
„Veliko nam je zadovoljstvo što smo i ove godine „Beogradskom Coca-Cola biciklijadom“ istakli važnost rekreacije i zdravog života. Veliki broj rekreativaca, profesionalaca, ali i roditelja sa decom učestvovalo je u vožnji i time doprinelo svom zdravlju, koristeći bicikl kao idealno ekološko prevozno sredstvo u gradu. Želja nam je da se sledeće godine okupimo u još većem broju i istaknemo značaj aktivnog načina života, druženja i rekreativnog bavljenja sportom“, istakao je Petar Stakić, programski direktor asocijacije „Sport za sve“
„Kroz mnogobrojne projekte koji imaju za cilj promovisanje fizičke aktivnosti Coca-Cola Sistem nastoji da promoviše sport i aktivan način života koji je preduslov dobrog zdravlja za sve generacije. U više od 150 zemalja Coca-Cola sistem podržava preko 280 programa za promociju fizičke aktivnosti. Podrškom najmasovnijoj gradskoj manifestaciji na dva točka želimo da istaknemo sve prednosti bavljenja sportom, kao i korišćenja bicikla kao prevoznog sredstva kojim imamo mogućnost da izbegnemo gužvu u saobraćaju i manje zagađujemo životnu okolinu“, izjavila je Milica Stefanović, predstavnica Coca-Cola Sistema.
Trasu koja je vodila od Trga Republike, preko Makedonske, Dečanske, zatim preko Brankovog mosta, kroz Bulevar Mihajla Pupina, ulice Omladinskih brigada, preko kružnog toka u ulici Jurija Gagarina, zatim mosta na Adi i Radničke ulice sve do Ade Ciganlije, prešlo je nekoliko hiljada učesnika, dok za trkom nisu zaostajale i roditelji koji su na biciklijadu poveli i svoje najmlađe. Nakon vožnje, učesnici su uživali u druženju i muzičkom programu, a najsrećnijima koji su učestvovali u tradicionalnoj lutriji, podeljene su i vredne nagrade.

Povezana vest:  MAMMA MIA! - internacionalna turneja svetskog hit mjuzikla u Beogradu