Glion 2Glion i Le Roš elitni univerziteti u Srbiji

Elitni univerziteti Glion i Les Roches (Le Roš) iz Švajcarske koji spadaju među najbolja tri međunarodna univerziteta iz oblasti menadzmenta u ugostiteljstvu, sportu i organizaciji događaja prvi put su predstavila svoje programe našoj javnosti.
Zainteresovanim zvanicama obratio se gospodin Musayev, zadužen za promociju i predstavljanje pomenutih univerziteta. Kao bivši student ovih obrazovnih institucija, prisutnim gostima preneo je svoja dragocena iskustva I pružio sve potrebne informacije o nastavnom programu i perspektivi koju ove eminentne institucije pruzaju polaznicima.
Većina predavača, kao i ljudi iz uprave ovih škola, nalazi se na izvršnim pozicijama u vodećim svetskim kompanijama – od hotela „For Sizons“ (‘Four Seasons’), preko poznatih brendova kao što je „Luj Viton“(‘Louis Vuitton’), pa sve do lidera u industriji zabave „Diznilenda“(‘Disneyland’). Rezultat toga pokazuje podatak da procentualno 86 odsto studenata na dan diplomiranja ima ponudu za posao.
Sa tradicijom od 50 godina, univerzitet Glion predstavlja sam vrh kada je reč o uslužnom menadžmentu. Ova ustanova ima svoje kampuse u Švajcarskoj, Velikoj Britaniji i SAD i pruža studentima mogućnost menjanja lokacije u toku studija. Programi su moderni i pružaju šest različitih ponuda za praksu tokom studija.
Le Roš (Les Roches) je osnovan 1954. godine. Polaznici ovog univerziteta smatraju se jednim od najbolje pripremljenih profesionalaca u industriji uslužnog menadžmenta i veoma su traženi. Njihovi kampusi se nalaze u Švajarskoj, Kini i Španiji. Multikulturalno studiranje je olakšano specijalnim programom lakog transfera studenata(‘Easy Transfer’) u okviru globalne mreže univerziteta Le Roš . Različiti životni i radni uslovi razvijaju poznavanje stranih jezika, i kulture poslovanja.

Povezana vest:  dm u službi žena – predstavljena aplikacija koja omogućava svakoj ženi testiranje različitih boja kose