PetnicaKetchum slavi 90 godina postojanja, Petnica među 90 izabranih projekata u svetu!

Istraživačka stanica Petnica predstaviće Srbiju u globalnom projektu koji organizuje svetska konsultantska mreža Ketchum, povodom obeležavanja 90 godina postojanja.
Projekat obeležavanja 90 godina postojanja podrazumeva realizaciju 90 brejnstorminga koje će voditi Ketchumovi vodeći stručnjaci za 90 neprofitnih organizacija širom planete. Cilj tih brainstorminga je da se za organizacije poput Petnice osmisle komunikacijski programi koji treba da im pomognu da ostvare svoje ciljeve. Čitav rad Ketchumovih timova biće potpuno besplatan.
„U eri smo ekspanzije komunikacijskih alata i brojnih tehnoloških rešenja koja imaju cilj da olakšaju komunikaciju i svesni smo da je to polje na kojem sa iskustvom dugim 30 godina i preko 45,000 polaznika moramo biti aktivni. Radujemo se što je baš Petnica odabrana da predstavlja Srbiju u ovom projektu i sa nestrpljenjem očekujemo početak saradnje sa profesionalcima koji će nam svojim znanjem pomoći da se bolje predstavimo, pre svega potencijalnim partnerima bez kojih Petnica ne može da opstane. U međuvremenu, uprkos vrlo teškoj situaciji u kojoj se nalazimo, svu energiju usmeravamo u nastavljanje planiranih programa sa učenicima i studentima“ – izjavio je Vigor Majić, direktor Istraživačke stanice Petnica.
„Kada smo odlučivali o organizaciji koju treba predstaviti u 70 zemalja širom sveta, nismo imali dilemu da iz Srbije treba da pošaljemo sliku o Petnici i vrednim mladim ljudima koji tamo odlaze da istražuju, uče i unapređuju se. Želimo da ovo bude naš mali doprinos širenju slike o uspešnoj, talentovanoj i vrednoj Srbiji koja ima istraživačku stanicu na koju može da bude ponosna i čiju slavu pronose njeni polaznici, danas na rukovodećim mestima u prestižnim kompanijama širom sveta.“ – izjavila je Ljiljana Boljanović, direktorka agencije Olaf&McAteer.
Istraživački centar Petnica jedinstvena je institucija u jugo-istočnoj Evropi. Svake godine preko 2000 učenika između 13 i 19 godina, iz više od 500 škola, učestvuje u brojnim projektima, kursevima, radionicama, kampovima nauke i drugim aktivnostima. Posebnu pažnju Petnica posvećuje učenicima škola u malim i ruralnim sredinama, kao i onima iz siromašnih krajeva.
Kompanija Ketchum je osnovana je 1923. godine u Pitsburgu i u momentu osnivanja imala je 3 zaposlena. Danas Ketchum zapošljava oko 3000 ljudi širom sveta u 130 kancelarija. Agencija Olaf&McAteer, deo Ketchum mreže od 2010. godine, osnovana je 2002. kao jedna od prvih PR agencija u Srbiji. U poslednjih 5 godina agencija se nalazi među prve 3 na tržištu po ukupnom prihodu. Od osnivanja do danas agencija je uspešno sarađivala sa preko 120 klijenta, među kojima su: Apatinska pivara, Japan Tobacco International, Gasprom, Komercijalna banka, Skijališta Srbije, easyJet, Philips, Novo Nordisk, Telekom Srbija, Microsoft, Beogradska filharmonija, Aerodrom „Nikola Tesla“ i mnogi drugi.
Vođeni idejom da je u komunikacijama moć koja može da učini svet boljim, Olaf&McAteer ima tradiciju pro bono rada za organizacije kojima je pomoć u tom smislu potrebna. Do sada, Agencija je radila na projektima Škola bez nasilja, Sigurne kuće za žene i decu žrtve nasilja, Institu za majku i dete, Institut za neurohirurgiju, a trenutno sarađuje sa Gradom Beogradom na projektu Pokloni dalje i Eparhijom Raško-prizrenskom na projektu Narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji.

Povezana vest:  Izabel Maran otvara prvi butik u Kaliforniji