Takmicenje ucenickih kompanija u Delta city-juNacionalno takmičenje najboljih učeničkih kompanija u Delta Cityju

U okviru manifestacije „Nacionalno takmićenje najboljih učeničkih kompanija“, 30. maja, u atrijumu šoping-mola Delta City, posetiocima će svoje proizvode i usluge predstaviti 20 srednjoškolskih timova iz cele Srbije. Pobednička ekipa će predstavljati Srbiju na evropskom takmičenju najboljih učeničkih kompanija koje će biti održano u julu ove godine, u Londonu.
Učenici su kroz programe „Dostignuća mladih“ imali priliku da steknu znanja o tržišnoj ekonomiji i preduzetništvu, kao i da vode „svoje kompanije“ od osnivanja, izrade biznis plana, pisanja kompanijskih izveštaja, pa sve do zatvaranja kompanije.
U ovogodišnjem takmičenju učestvovaće učenici srednjih škola iz Arilja, Beograda, Kikinde, Futoga, Niša, Novog Pazara, Kuršumlije, Ivanjice, Novog Bečeja, Bačke Topole, Rume, Trstenika, Vlasotinca i Vršca, a neki od proizvoda koje će predstaviti posetiocima Delta City-ja su bumeranzi, zabavno-obrazovne igračke, uređaje za rasterivanje komaraca, kuglof kolači, aparate za reciklažu, bageri za decu i druge.
„Nacionalno takmičenje najboljih učeničkih kompanija“ organizuje se tradicionalno, po četvrti put, u Delta City-ju, a svi zainteresovani posetioci će ove godine imati priliku da se upoznaju sa proizvodima i „kompanijama“ učenika u četvrtak, 30. maja, od 10 do 22 sata.

Povezana vest:  Fudbaleri FK Voždovca, FK Crvena Zvezda i FK Partizana dodelili paketiće nezbrinutoj deci u Stadion SC