Pitura u poseti Zajecarskoj pivari4Zaječarska pivara ugostila pivsku turu „Pitura“

Popularni dvojac iz Splita, Toni Pavlović i Lovre Režić, koji su „fićom“ krenuli u avanturu dugu 3.400 kilometara tokom koje planiraju da obiđu sve pivare bivše Jugoslavije koje proizvode pivo sa nazivom grada u kome se fabrike nalaze, pivsku turu po Srbiji započeli su posetom Zaječarske pivare.
Veseli splitski avanturisti u društvu novinara obišli su jednu jednu od najstarih pivara u Srbiji i upoznali se dugom tradicijom pravljenja Zaječarskog piva, koji je ponos regiona. Nakon obilaska, predstavnici kompanije ugostili su ih na ručku uz prave srpske specijalitete koji odlično idu uz prepoznatljiv ukus Zaječarskog.
Pivska tura, poznatija kao „Pitura“, krenula je 25. maja iz Splita, a Toni i Lovre kao istinski ljubitelji kvalitetnog piva u planu imaju da obiđu ukupno 16 pivara.
Zaječarsko pivo je svojevrstan srpski brend, jedan od retkih brendova prepoznatljiv po svom nasleđu koje je sačuvao u potpunosti, istog imena, u istoj boci, proizveden u istoj pivari čija tradicija datira još od 1895. godine.

Povezana vest:  Noć knjige u petak, 17. decembra