no hate speach 6 jun 1Ministarka Marić: Srbija lider u kampanji protiv govora mržnje na internetu

Ministarka omladine i sporta i predsednik Nacionalnog komiteta za sprovođenje kampanje za borbu protiv govora mržnje na Internetu prof. dr Alisa Marić izvestila je članove komiteta o poseti delegacije Ministarstva Savetu Evrope u Strazburu odakle je lansirana evropska kampanja protiv govora mržnje.
Ona je na drugom sastanku Nacionalnog komiteta, u Palati Srbija obavestila Komitet da joj je upućen predlog da bude ambasador kampanje za borbu protiv govora mržnje na Internetu među ministrima svih zemalja članica Saveta Evrope.
Srbija je jedna od prvih zemalja koja se uključila u evropsku kampanju protiv govora mržnje na internetu.
-Omladinska politika Srbije prepoznata je kao primer dobre prakse, a akcije koje Ministarstvo sprovodi čine nas jednim od lidera u sprovođenju ciljeva u omladinskom polju – rekla je Marićeva.
Ministarka je podsetila i na akciju koja je sprovedena na 144. večitom derbiju, a koju je osmislilo Ministarstvo omladine i sporta, kada su fudbaleri Partizana i Crvene zvezde izašli na teren sa majicama koje nose poruku kampanje protiv govora mržnje na Internetu.
-Ova akcija koju smo organizovali sa fudbalerima oba tima i koja je dobro prihvaćena dodatni je podsticaj da naša kampanja na pravi način podiže svest javnosti o značaju borbe protiv govora mržnje na Internetu i nadam se da će biti sve više prisutna – istakla je Marićeva.
Drugom sastanku Nacionalnog komiteta prisustvovao je i državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin koji je istakao da reči hvale i priznanja koje je omladinska politika Srbije dobila od Saveta Evrope puno govore, ali da treba i dalje intenzivno raditi i slati lepe vesti iz Srbije.
Nacionalni komitet za sprovođenje kampanje za borbu protiv govora mržnje na Internetu formiran je 13. marta 2013. godine u cilju da se Internet učini bezbednijim mestom za mlade, ali i za ostalo stanovništvo.

Povezana vest:  Ukraden kip Barta Simpsona ispred restorana u SAD