Prince Albert II at Porto Montenegro-3736Princ Albert II od Monaka u poseti Porto Montenegru

Njegovo visočanstvo princ Albert II od Monaka od danas (sreda, 19.jun, 2013.) boravi u trodnevnoj poseti Crnoj Gori tokom koje će se sresti sa velikim brojem državnih zvaničnika i posetiti neke od najatraktivnijih turističkih lokaliteta, između ostalih i luksuznu marinu za megajahte Porto Montenegro. Vladar kneževine Monako posetu Crnoj Gori započeo je u Tivtu i Porto Montenegru, a jedan od najuspešnijih investicionih projekata u Crnoj Gori predstavio mu je generalni direktor Porto Montenegra Oliver Korlet.
Princ Albert II je u pratnji svoje delegacije i domaćina obišao luksuznu marinu za megajahte i nautičko naselje. Nakon kraćeg obilaska delegacija se jahtom uputila ka peraškim ostrvima Gospa od Škrpjela i Sveti Đorđe gdje je uvažene goste pozdravio monsinjor don Srećko Majić iskoristivši priliku da kaže nešto više o istoriji grada Perasta i njegovih stanovnika. Poseta Boki Kotorskoj nastavljena je u Kotoru
Narednih dana Princ Albert II će se susresti sa crnogorskim državnim zvaničnicima. U njegovoj pratnji su Nj.E. Bernard Fautrier, potpredsednik prinčeve fondacije koja nosi njegovo ime, Jose Badia, ministar spoljnih poslova Kneževine Monako, Anne-Marie Boisbouvier, savetnik u prinčevom kabinetu, Laetitia Pierrat, direktor za štampu, komandant Laurent Soler, te Michel Dotta predsedavajući privredne komore Kneževine Monako.

Povezana vest:  Krenula deseta Drinska regata