Kos za dijabetesOdržan humanitarni turnir „Koš za dijabetes“

Humanitarni turnir „Koš za dijabetes“ 3 na 3 u basketu održan je na terenima Sportskog sela Savski venac kako bi se prikupila finansijska sredstva neophodna za dalji rad (plaćanje stanarine, računa za struju, telefon, internet i dr) Udruženja za borbu protiv dijabetesa rada Beograda – Plavi krug.
Na turniru je učestvovalo osam ekipa iz pet kompanija, a ukupno je prikupljeno 40,000 dinara. Pobedila je ekipa ADVANCE RESPONCE INTERNATIONAL dok je drugoplasirana ekipa SOCIETE GENERALE BANK, a trece mesto je zauzela ekipa PLAVI ZUB – studentata stomatoloskog fakulteta.
Plavi Krug je organizacija koja je nastala pre tri i po godine iz Društva za borbu protiv šećerne bolesti grada Beograda. U svojim prostorijama u Bulevaru Zorana Đinđića 129 na Novom Beogradu, aktivisti Udruženja realizuju različite akcije podrške obolelima od dijabetesa – besplatno proveravaju nivo šećera u krvi i daju praktične savete u vezi sa ishranom i fizičkim aktivnostima, u okviru predavanja koja se održavaju ponedeljkom u 19h edukuju obolele o njihovoj bolesti, pružaju psihološku podršku kroz savetovalište za dijabetičare i članove njihovih porodica. Takođe, u okviru Udruženja dva puta mesečno sastaje se grupa Plavi kružić namenjena roditeljima dece obolele od dijabetesa.
Do sada, aktivisti Udruženja proverili su nivo šećera u krvi kod preko 38,000 Beograđana i tom prilikom otkrili više od 650 osoba koje nisu ni znale da imaju dijabetes.
Treba napomenuti da su vrata Udruženja otvorena svim osobama koje boluju od dijabetesa tip 1 ili tip 2 kao i onima koji žele da se informišu, edukuju i provere faktor rizika za dobijanje dijabetesa, krvni pritisak ili da porazgovaraju sa stručnim osobljem.

Povezana vest:  Kompanija A1 dovela Erin Brokovič u Beograd