Bekstvo u priroduFestival „Bekstvo u prirodu“

BEKSTVO U PRIRODU, najveća niška, multimedijalna, ekološka i kulturna manifestacija na otvorenom, održaće se 6. jula na izletištu Kamenički Vis u Nišu, u periodu od 16 do 06h.
Prvi put, na dve festivalske bine, nastupiće trideset pet izvođača, od kojih trideset jedan iz Niša. Različite muzičke ukuse zadovoljiće širok dijapazon žanrova, konceptualno podeljenih na „Nature“ i „Main“ stejdž.
U okviru akcije „Reciklirajte i Vi“, koju će Apatinska pivara organizovati i na ovogodišnjem festivalu, za sakupljene četiri prazne PVC čaše, koje se odlažu u Jelen Fresh kontejner za reciklažu, svi posetioci će biti u mogućnosti da izaberu svoju nagradu – naočare za sunce ili majicu.
Posetioci će tako i ove godine imati priliku da učestvuju u zanimljivim pratećim programima koji se bave ekologijom i angažovanom umetnošću, praktičnom reciklažom i predstavljanjem novih, ekoloških stilova života. Imaće priliku da se bave „astronomijom iz fotelje“ i pravljenjem kućica za ptice.
Organizator festivala je B.A.U.K. – baza alternativne umetnosti i kulture, pod pokroviteljstvom Grada Niša i GO Pantelej.
U saradnji sa organizacijom B.A.U.K., Apatinska pivara je već četvrtu godinu zaredom partner u organizaciji zanimljivih i inovativnih događaja na teritoriji grada Niša, koji imaju za cilj da podignu ekološku svest mladih.
Akciju „Reciklirajte i vi“ Apatinska pivara je u saradnji sa svojim strateškim partnerima ReCan-om i Sekopakom pokrenula 2008. godine, a do sada su u okvru kampanje realizovane i akcije „Koš za reciklažu“ na festivalima Supernatural, Green Days i Jelen Live. Društveno-odgovornu akciju Apatinske pivare podržali su brojni učesnici Veselog spusta 2011. godine kada je sakupljeno je 96 kg aluminijumskih limenki, 70 kg PET plastike i nekoliko kilograma plastične folije.
O festivalu:
Ljubitelje elektronske muzike očekuju ALEX SMOKE (London, UK), HIGH ROLL (Sofija, BG) i Vlada Janjić iz Beograda a kao domaća podrška, takođe na glavnoj bini, nastupiće Spirko, Milenko, Malkin Fritz i Rave Charles (Hardisco djs), i Bauk dj tim (Max, Kalson, H!, Dica i Aleksandar Milić).
Oni koji vole „organskiji“ zvuk, u okviru dnevnog programa, imaće priliku da premijerno čuju novi album grupe Stereo Banana i isprate promociju albuma „Uključi se“ Marconiera i I.Bee-ja.
Na novom, „Nature“ stejdžu, tokom dana nastupaće Playaz Only i Trenchtown Brothers. Zatim sledi WC 7, a za nastavak – fanki veče, zadužen je Funky Junkie. Little Miss Vandal, Shiny D, Tjamil i Kritik & Bohemian predstavnici dramenbejs zvuka, nastupaće na „Nature“ stejdžu nakon ponoći.

Povezana vest:  Otvorena Dr. Oetker fabrika u Šimanovcima