karneval brodova 2012Deseti Beogradski karneval brodova sutra

Ovogodišnji, 10. jubilarni Beogradski karneval brodova održaće se sutra u akvatoriju reke Save, od Brankovog mosta do Ušća, i na platou ispred Međunarodnog pristaništa „Luka Beograd“. Karneval brodova će ove godine biti deo Međunarodne manifestacije „Danube Blue Week“, u okviru koje će gradovi i zemlje povezani Dunavom razmeniti kulturne, privredne, sportske i turističke vrednosti i potencijale.
– Mislim da slogan „Svi na Dunav, svi na Savu“ dovoljno govori sam za sebe, pozivajući sve Beograđane i njegove goste da siđu na reke i tako podignu raspoloženje već na početku letnje sezone. Program ima oko 1.500 učesnika i na kopnu i na vodi, a jubilarni karneval brodova obeležiće tradicionalna parada okićenih plovila, džet-ski akrobacije na vodi, jedriličarski klubovi, zabavni program izvođača na obali, Policijski orkestar, muzički koncerti i karnevalski vatromet. Povorka karnevalskih brodova krenuće od restorana „Vodenica“ i Jahting kluba „Kej“ u 19 časova, a tom prilikom isploviće plovila Rečne policije, Vatrogasne službe, plovila JVP „Beogradvode“, RIB čamci, brodovi iz beogradskih marina Save i Dunava i turistički brodovi – rekao je Dejan Veselinov, direktor Turističke organizacije Beograda.
Pored inspekcijskih službi u organizaciji i pratnji cele manifestacije učestvovaće i druge gradske službe i mnogobrojna gradska preduzeća, poput „Zelenila“, „Gradske čistoće“, „Beogradvoda“, „Čvorišta“, „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“, „Javnog osvetljenja“, „Parking servisa“ i drugih. Učestvovaće i sekretarijati za stambene i komunalne poslove, za saobraćaj i za privredu, Uprava za energetiku, Gradski zavod za hitnu i medicinsku pomoć, Kancelarija za mlade grada Beograda, Komunalna policija, Elektroizgradnja, Belef.
Među učesnicima zabavnog programa na obali će biti pozorišne trupe, umetnici, ljudi na štulama, akrobate, klovnovi, ulični zabavljači, mađioničari, stare zanatlije i prodavci suvenira. Od karnevalskih grupa, nastupiće plesna trupa Ambasade Malezije, grupe „River dance“, „Art of dance“, „Hop-hop dance group“, „Beonis“, „FLY“, „Army dance“ i druge. U oviru muzičkih programa, na bini smeštenoj kod Brankovog mosta nastupiće grupe „Babe“, „Đura i mornari“, „Carnival Heat Duo“ i Jonas Knoph iz Nemačke. I ove godine, posetioci karnevala imaće priliku da besplatno krstare Savom i Dunavom turističkim brodovima za razgledanje grada, počev od 17 časova sa polaskom sa pristana broda „Kornjača“ kod „Beton hale“.

Povezana vest:  Uskršnjia donacija Dr.Oetkera Crvenom krstu