Dani borovnice KopaonikTradicionalni Dani borovnice na Kopaoniku

Tradicionalna, četvrta po redu, manifestacija „Dani borovnica“ na Kopaoniku, održaće se u periodu od 25. do 27. jula. Organizatori MK Mountain Resort, Nacionalni park Kopaonik, Turističko-sportska organizacija „Raška“, kao i Turistička organizacija opštine Brus, i ove godine obezbedili su bogat kulturno umetnički program za sve turiste.
Na „Danima borovnice“, posetiocima će biti predstavljeni proizvodi od borovnice domaćih izlagača, a njihov kvalitet ocenjivaće stručni žiri u nekoliko kategorija: bezalkoholna i alkoholna pića, želei, džemovi i slatka od borovnica. Pobednik Dana borovnica biće proglašen u emisiji Žikina šarenica, koja će se uživo emitovati sa Kopaonika, u subotu 27. jula ispred hotela Grand**** od 9-11 časova.
Tokom finalnog dana manifestacije goste će zabavljati kulturno umetnička društva iz Raške i Brusa, dok će se izbor za Mis borovnice, održati iste večeri. Za ljubitelje aktivnog odmora organizovana je i tradicionalna pešačka tura „Borovnici u pohode“.

Povezana vest:  Naučnici iz Francuske, Švedske, Češke, Estonije, Austrije i Slovenije gosti Međunarodnog programa Festivala nauke