Dani borovnice na Kopaoniku 1Više od tri hiljade gostiju posetilo Dane borovnica na Kopaoniku

Kopaonik je ovog vikenda ugostio više od tri hiljade gostiju, koji su prisustvovali tradicionalnoj manifestaciji „Dani borovnice“. Četvrtu godinu za redom organizatori ove manifestacije, MK Mountain Resort, Nacionalni park Kopaonik, Turističko-sportska organizacija „Raška“, kao i Turistička organizacija opštine Brus, omogućili su da aktivan odmor tokom leta na Kopaoniku, bude što raznovrsniji.
Samonikla borovnica koja se prostire na 300 hektara na Kopaoniku, svake godine bere se krajem jula ili početkom avgusta, a tokom trodnevne manifestacije na „Danima borovnice“, stručni žiri ocenjuje njen kvalitet, kao i finalnih proizvida. Tako je i ove godine u kategoriji bezalkoholna i alkoholna pića, prvu nagradu poneo Etno restoran Vatrište, Kopaonik, dok je Udruženje zlatne ruke, iz Brusa proglašen za najboljeg proizvođača slatka. Kada su u pitanju žele, džemovi od borovnica, prvu nagradu odnela je Dragica Gavrilović, a najbolje sokove pravi Bučić Milica iz Brusa.
Budući da četvrtu godinu za redom „Dani borovnice“ doprinose i većoj posećenosti Kopaonika, hotelijeri nude gostima i druge sadržaje.
– Ponuda na Kopaoniku postaje sve sadržajnija i atraktivnija tokom letnjih meseci, gde gosti pronalaze svoj mir, mogućnost rekreacije ali i uživanje u planinskom vazduhu i suncu. Savremeni gost traži aktivan i sadržajan odmor, a zadatak svih nas na Kopaoniku je da mu ponudimo dovoljno atraktivan, inovativan i pristupačan proizvod. Zato i ovog leta gostima smo ponudili dodatne sadržaje – istakao je Nikola Avram, generalni direktor MK Mountain Resorta, dodajući da gosti Kopaonika, mogu doživeti nezaboravno iskustvo spuštajući se čamcem niz nemirne vode Ibra, iskusiti paraglajding, provesti dan na uzbudljivoj off road vožnji džipovima ili probati vožnju mountin bike-om niz padine planine. U ponudi je i sportsko streličarstvo, kao i pešačke ture i izleti do atraktivnih lokacija.
Hotelijeri na Kopaoniku su zadovoljni ovogodišnjom posetom. U MK Mountain Resortu na Kopaoniku, očekuju oko 30 hiljada noćenja do kraja leta, što je znatno više nego prošle godine.

Povezana vest:  Veliki porodični festival Beogradski Manifest od 19-21. maja na Kalemegdanu