bir-fest 2013Kompanija Sekopak partner beogradskog Bir festa

Kompanija Sekopak, tokom ovogodišnjeg Bir festa koji se održava od 14. do 18. avgusta, biće zadužena za odvajanje reciklažnog otpada i tako direktno promovisati očuvanje životne sredine i neophodnost recikliranja materijala, saopšteno je danas iz te kompanije.
U okviru kampanje „Biram da recikliram“ koja se održava petu godinu zaredom pod sloganom „Čista petica“, kompanija Sekopak će na Beogradskom festivalu piva uspostaviti održivi sistem za upravljanje ambalažnim otpadom koji će se sastojati od oko 100 kanti, kapaciteta 120 litara, različitih boja, za prikupljanje aluminijumske, kartonske, staklene i plastične ambalaže, a koje će biti rasporedjene na najprometnijim mestima i posebno označene.
S obzirom da nije dozvoljena prodaja pića u staklenim flašama dok se prethodno ne sipa u plastične čaše, kante za staklenu ambalažu biće postavljene unutar štandova.
Volonteri Sekopaka će svakog dana, tokom trajanja festivala, po završetku programa prazniti kante sa reciklažnim otpadom, kako bi se obezbedilo nesmetano funkcionisanje sistema za reciklažu.
Takodje, kompanija Sekopak imaće i svoj štand, na kome će Sekopak edukatori informisati posetioce o neophodnosti recikliranja otpada i zaštiti životne sredine.
Generalni direktor Sekopaka Sava Crnogorac je kazao da ta kompanija brine o upravljanju ambalažnim otpadom i reciklaži, pa će upravo na ?Belgrade Beer Festu? kontejneri, kante i kese biti korišćene za ubacivanje limenki, plastičnih čaša i flaša. Sekopak će na taj način sav ambalažni otpad koji prikupi da reciklira i tako doprinese da se upotrebljena ambalaža ponovo vrati u upotrebu. Ovakvi festivali pravo su mesto da se poveća svest o neophodnosti za reciklažom i održavanjem životnog prostora, dodao je Crnogorac.
Direktor Beogradske kulturne mreže Maja Pajević je kazala da joj je drago što je Sekopak, kao kompanija koja brine o zaštiti životne sredine, prepoznala kampanju „Biram da recikliram“ i Belgrade Beer Fest, kao pravo mesto za promociju značaja reciklaže.
-Zahvaljujući njihovom učešću na festivalu, posetioci će na licu mesta moći da odvajaju praznu ambalažu od različitih materijala u posebne kante i na taj način doprinesu recikliranju svih vrsta ambalaže – dodala je Pajević.

Povezana vest:  Uhvati Staropramen trenutak i osvoji put u Prag!