reciklirajte i vi GUCA 259

Apatinska pivara nastavlja društveno-odgovorne akcije u Guči

U okviru akcije „Kad pijem ne vozim“, timovi Apatinske pivare su u četvrtak 8. avgusta na prilazima Guči pomagali saobraćajnoj policiji, na punktovima Karaula i Spomen park, da bezbedna vožnja i odgovorno konzumiranje alkohola ostanu prioriteti.
Nakon testiranja alkometrima, koje je Apatinska pivara donirala MUP-u Republike Srbije, vozačima su podeljeni informativni flajeri o svim rizicima vožnje pod dejstvom alkohola. Takođe, podeljeni su i pokloni vozačima koji su uspešno prosli testiranje na alkohol.
„Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije će u narednim danima pojačati kontrolu saobraćaja, posebno na području Čačka i na putevima ka Guči. Aktivnost saobraćajne policije usmeriće se na kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće vozača i vozila u saobraćaju, kontrolu poštovanja svih propisa, a naročito na kontrolu alkoholisanosti vozača. Naložene mere sprovodiće se neprekidno 24h dok traje manifestacija uz doslednu primenu zakona u pogledu sankcionisanja prekršaja i isključivanja vozača i vozila iz saobraćaja. U vezi sa tim, upozoravaju se svi učesnici u saobraćaju na potrebu doslednog poštovanja propisa i pravila u saobraćaju radi svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika.“ – izjavio je načelnik Uprave saobraćajne policije, general Dragiša Simić.
Šestu godinu zaredom Apatinska pivara i MUP-a Srbije sprovode akciju „Kad pijem ne vozim“ sa ciljem da edukuju i podignu nivo svesti kod vozača i drugih učesnika u saobraćaju o rizicima kombinovanja pića i vožnje. Apatinska pivara do sada je donirala 49 alkometara najsavremenije generacije kako bi pomogla rad MUP-a Srbije i smanjila broj nesreća tokom godine.
Apatinska pivara nastavila je akciju Reciklirajte i vi, a privilegiju da isprobaju prese za ručnu reciklažu imaće svi posetioci Dragačevskog sabora trubača u Guči.
U saradnji sa kompanijom Recan, ručne prese su postavljene danas, ispred Doma kulture, a svi zainteresovani moći će da učestvuju u ovoj akciji i podrže kampanju „Reciklirajte i Vi“, koju Apatinska pivara sprovodi šestu godinu zaredom. Kapacitet skladišnog prostora presa je 30 kg aluminijuma odnosno 2000 limenki po presi.
Tokom avgusta Apatinska pivara će, pored Dragačevskog sabora, postaviti ručne prese i na Beer festu, sa ciljem da ukaže na značaj reciklaže i podstakne ostale komanije da slede njen primer.
Akcija Reciklirajte i vi je prvi put realizovana, 2008. godine, a do sada su realizovane i akcije „Koš za reciklažu“ na festivalima Supernatural 2012, Green Days 2012, Jelen Live 2012, Bekstvo u prirodu 2011 i 2012 i Veseli spust. Društveno odgovornu akciju Apatinske pivare, podržali su brojni učesnici Veselog spusta 2011.godine kada je sakupljeno je 96 kg aluminijumskih limenki, 70 kg PET plastike i nekoliko kilograma plastične folije.

Povezana vest:  Nauka će biti svuda oko nas !