Evin Perisic 3

Regionalni festival vina i gastronomije „BELGRADE WINE AND DINE“ u novembru u Mikser Houseu

Prvi festival vina i gastronomije „Belgrade Wine&Dine“ održaće se 16. i 17. novembra u Mikser Houseu (Karađorđeva 46). „Belgrade Wine&Dine“ je prva manifestacijakod nas ove vrste koja je regionalnog karaktera, nastala sa idejom da umreži vinare i gastronome i prikaže posebnosti balkanske ponude na jednom mestu. Festival će okupiti oko 50 izlagača iz zemlje i regiona – vinarija i renomiranih restorana, koji će se predstaviti publici kroz predavanja, prezentacije, radionice i degustacije. Festivalsku atmosferu će upotpuniti i adekvatanmuzički program.
„Belgrade Wine&Dine“ festival izrastao je iz prepoznatljih „Wine&Dine“ večeri u Mikser House-u, u kojima su Beograđani uživali uz džez bendove i gastronomske bravure najboljih domaćih kuvara. Ovaj koncept će trećeg vikenda novembra iskoračiti iz svoje tradicionalne forme i pretvoriti Savamalu u svojevrsno hedonističko carstvo ukusa, mirisa i tonova.
Posetioci će imati priliku da probaju vina najboljih proizvođača iz regiona, ali i da saznaju nešto više o tehnologiji spravljanja i čuvanja, sortama vina, dok će na prezentacijama i radionicama enolozi, somelijei i renomirani kuvari govoriti o uklapanju hrane i vina.
Vrhunski kuvari etabliranih restorana će uživo demonstrirati pripremanje evropskih specijaliteta i autentičnih balkanskih jela na savremen način.
Dnevne degustacije i predavanja će se sa zalaskom sunca pretvoriti u savamalske „Dionizijske večeri“, koje će posetioce Mikser House-a odvesti na putovanje kroz aromatični svet vina, gastronomije i džez melodija.

Povezana vest:  Schneider Electric najavio šesto godišnje takmičenje „Go Green in the City"

PHOTO: Evin Perišič