bir-fest 2013Vožnja pod simuliranim dejstvom alkohola

U okviru akcije „Kad pijem ne vozim“, Apatinska pivara omogućiće posetiocima Beer Fest-a, da u sredu, 14. avgusta u 19.30h (u „NGO zoni“ koja se nalazi u blizini ulaza 1) iskuse koliko je opasna vožnja pod simuliranim dejstvom alkohola.
Posetioci poligona na Beer Fest-u imaće zadatak da upravljaju automobilom na daljinski upravljač i pređu zadatu stazu sa specijalnim naočarima, koje simuliraju vid pod dejstvom alkohola! Na taj način „vozači“ će uočiti opasnosti koje alkohol izaziva u saobraćaju. Posetioci će pre vožnje moći i da testiraju svoje reflekse, baš kao na polaganju vozačkog ispita.
Apatinska pivara je za učesnike spremila i poklone: majice, kačkete i „safedriver“ vožnju. „Safedriver“ može da vam pomogne ukoliko ste pili alkohol i ne možete sigurno voziti auto do kuće. Na vaš poziv do vas dolazi vozač na skuteru koji se sklapa za par sekundi i stavlja u vaš gepek, odvozi vas do kuće ili bilo kojeg drugog odredišta u sigurnosti i komforu vašeg automobila.
Šestu godinu zaredom Apatinska pivara i MUP Srbije sprovode akciju „Kad pijem ne vozim“, sa ciljem da edukuju vozače i druge učesnike u saobraćaju o rizicima kombinovanja pića i vožnje. Apatinska pivara do sada je donirala 49 alkometara najsavremenije generacije, kako bi pomogla rad MUP-a Srbije i smanjila broj saobraćajnih nesreća.

Povezana vest:  Kompanija MK Group i Saša Djordjević u novoj humanitrnoj akciji