bir-fest 2013Džinovska limenka za reciklažu na Beer Festu

Džinovska limenka za reciklažu, dužine 4m i visine skoro 2m, biće po prvi put postavljena na Beer Festu u čestvrtak, u 19:30h, da bi svi posetioci festivala mogli da odlažu prazne limenke i na taj način učestvuju u akciji „Reciklirajte i Vi“, koju Apatinska pivara sprovodi šestu godinu zaredom, radi podizanja svesti o značaju očuvanja životne sredine.
Džinovska limenka biće postavljena u u takozvanoj „NGO zoni“, u blizini ulaza 1, na betonskom delu.
Dodatno, u saradnji sa ReCanom, pored štandova Apatinske pivare biće postavljene ručne prese za reciklažu, u koje će posetioci takođe moći da odlažu limenke. Ručne prese imaju kapacitet skladišnog prostora od 30 kg aluminijuma odnosno 2000 limenki po presi.
Akciju „Reciklirajte i Vi“ Apatinska pivara je u sardanji sa svojim strateškim partnerima ReCan-om i Sekopakom pokrenula 2008. godine, a do sada su u okvru kampanje realizovane i akcije „Koš za reciklažu“ na festivalima Supernatural, Green Days i Jelen Live . Društveno odgovornu akciju Apatinske pivare, podržali su brojni učesnici Veselog spusta 2011. godine kada je sakupljeno je 96 kg aluminijumskih limenki, 70 kg PET plastike i nekoliko kilograma plastične folije.

Povezana vest:  Prikupljanjem starih novina „Očistimo svet"