Pobednica takmicenja Lijana StankovicLijana Stanković pobednica je takmičenja novinara u reciklaži

Novinarka Prve srpske televizije Lijana Stanković pobednica je takmičenja novinara u reciklaži, u okviru akcije „Reciklirajte i Vi“, koju Apatinska pivara sprovodi šestu godinu zaredom, radi podizanja svesti o značaju očuvanja životne sredine.
Novinari su na Beer Fest-u imali zadatak da pokažu svoje košarkaško umeće u tzv. „ekološkim“ slobodnim bacanjima, ubacujući prazne limenke u koš, tačnije otvor u džinovskoj limenci za reciklažu. Osim Lijane Stanković, novinarke TV Prva, koja je zabeležila najviše pogodaka, učestvovali su i: Mirko Rudić, novinar Vremena, Andrijana Milić iz Informera, Ljubomir Radanov iz Kurira i Jelena Odabašić, novinarka portala Dnevno.rs.
Džinovska limenka dužine 4m i visine skoro 2m, po prvi put je postavljena na Beer Fest-u u četvrtak, da bi svi posetioci festivala mogli da odlažu prazne limenke i na taj način učestvuju u akciji „Reciklirajte i Vi“ Apatinske pivare i brinu o zaštiti životne sredine.
Džinovska limenka postavljena je u takozvanoj „NGO zoni“, u blizini ulaza 1, na betonskom delu.
Dodatno, u saradnji sa ReCanom, pored štandova Apatinske pivare postavljene su i ručne prese za reciklažu, u koje posetioci takođe mogu da odlažu limenke. Ručne prese imaju kapacitet skladišnog prostora od 30 kg aluminijuma, odnosno 2000 limenki po presi.

Povezana vest:  Dva nova uzbudljiva proizvoda za tanku kosu - Gliss Ultimate Volume i Gliss Express tretman u obliku pene