diana2Skaj: Britanski vojnik odgovoran za smrt princeze Dajane?

Posle objave da londonska policija ispituje nove informacije o pogibiji princeze Dajane i egipatskog milionera Dodija al Fajeda, pre 16 godina u Parizu, tv stanica „Skaj njuz“ je javila da je u pitanju navod da je za njihovu smrt odgovoran britanski vojnik.
Pozivajući se na neimenovane izvore, „Skaj njuz“ je naveo da je ta informacija došla od svekra i svekrve bivšeg britanskog vojnika.
„Ta informacija je nedavno došla do Skotlanda jarda preko Kraljevske vojne policije. U toj informaciji se, kako smo razumeli, pominje i nešto poznato kao Dajanin dnevnik“, rekao je novinar „Skaj njuza“ Martin Brant koji prati kriminal.
Skotland jard je u saopštenju naveo da se „prikupljaju detalji i procenjuje njihova relevantnost i kredibilitet“, ali da nije u pitanju nova istraga o pogibiji para u nesreći u Parizu 31. avgusta 1997. godine, javio je Bi-bi-si (BBC).
Procenu novih informacija izvršiće Specijalistička komanda za krivična dela i operacije, a u saopštenju se navodi i da se smrt princeze Dajane i Dodija al Fajeda „detaljno istražuje i ispituje“ u sudskom pretresu u Kraljevskom sudu pravde u Londonu.
U sudskom pretresu iz 2008. godine utvrđeno je da je par poginuo zbog „velike nebrige“ vozača.
Portparol policije u Londonu nije govorio o izvoru novih informacija, ističući da njihovo ispitivanje nije deo policijske istrage o navodima da je par ubijen, što je tvrdio otac Dodija al Fajeda, Mohamed, bivši vlasnik lanca robnih kuća „Herods“.
U decembru 2006. godine u izveštaju te istrage navedeno je da nisu pronađeni dokazi da je par ubijen.
Princeza Dajana, bivša supruga princa od Velsa Čarlsa i majka prinčeva Vilijama i Harija, imala je 36 godina kada je poginula.
Ona i Fajed su stradali kada je vozač automobila u kom su se nalazili udario u stub u jednom tunelu u Parizu.
U sudskoj istrazi je utvrđeno da su pogibiji doprineli paparaci, koji su jurili za parom na motorima, činjenica da je vozač bio u alkoholisanom stanju i to što Dajana i Dodi nisu vezali pojaseve.

Povezana vest:  BORKOVIĆ ODUŠEVIO TIJANU ALEKSIĆ I PANČEVCE SPECIJALNOM MATURSKOM VOŽNJOM