Novi PazarFOTOGRAFSKA RADIONICA u okviru nedelje kulturnih manifestacija „SNAGA RAZLIČITOSTI“

Foto radionica (Photo Workshop) održaće se od 20. do 26. avgusta kao deo nedelje kulturnih manifestacija u Sandžaku, Novom Pazaru pod nazivom „SNAGA RAZLIČITOSTI“. Manifestacije se održavaju u okviru projekta „Unapređenje ljudske sigurnosti u Jugozapadnoj Srbiji“. Ovo je zajednički program koji sprovode četiri UN agencije u Srbiji (UNDP, UNOPS, WHO i UNFPA) uz finansijsku pomoć UN-ovog Investicionog Fonda za ljudsku sigurnost, sa ciljem da se stvore nova radna mesta, omogući pristup javnim i socijalnim servisima i promoviše osećaj jedinstva zajednica, što će pospešiti ljudsku sigurnost u Jugozapadnoj Srbiji.
Dvadeset fotografa obići će, uz pratnju profesionalnih vodiča, kulturne spomenike i znamenitosti Novog Pazara i njegove okoline (Altun Alem džamiju, Park/kulu, manastire Đurđevi stupovi, Sopoćani i druga brojna kulturno-istorijska mesta). Fotografije koje će nastati u ovoj radionici biće objavljene u foto katalogu i predstavljene na posebnoj izložbi na otvorenom.
Osim u Novom Pazaru, ova izložba biće postavljena u još deset gradova Srbije. Najpoznatiji forografi u regionu uključeni su u ovaj projekat. Radionicu vodi Dženan Hajrović, dok će Branislav Strugar održati predavanje u Kulturnom centru Novog Pazara, pod nazivom „Landscaping“ .
Pored fotografske radionice SNAGA RAZLIČITOSTI obuhvata i pozorišni festival „Teatar za mlade“ (20-27.08) i muzički festival „Stari grad“ (23-24.08).

Povezana vest:  Srpska starleta Stanija promoviše Egipat