Astra Talent flajer1ASTRA već treću godinu zaredom daje deci priliku da pokažu svoj talenat i podržava humanitarnu organizaciju „Lekari bez granica“

Sa početkom nove školske godine počinje i treće zaredom takmičenje ASTRA Talent. Međunarodno umetničko takmičenje za decu, kompanija SES (kotirana na berzama Euronext Paris i Luxembourg Stock Exchange pod oznakom SESG) ove godine organizuje u najvećem broju zemalja do sada – u Bugarskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Poljskoj, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji. Deca uzrasta od 8 do 15 godina imaju zadatak da nacrtaju svoju zamisao kako sateliti pomažu ljudima. Za svaki rad poslat tokom takmičenja, ASTRA će donirati 1 evro humanitarnoj organizaciji „Lekari bez granica“ i pružiti podršku aktivnostima ove oreganizacije širom sveta.
Takmičenje će trajati od 2. septembra do 31. oktobra 2013. godine. Stručni žiri, sastavljen pod pokroviteljstvom Slovačke nacionalne galerije, odabraće 12 radova koji će biti nagrađeni interesantnim nagradama.
Radove treba postaviti na veb stranici takmičenja www.astratalent.eu na kojoj će od 15. oktobra biti organizovano glasanje za najbolje crteže. Šestoro dece čiji radovi dobiju najviše glasova publike takođe će dobiti vredne nagrade.
„Danas je teško zamisliti ijedan dan bez satelita. Oni su nezamenljivi kada je reč o emitovanju televizijskog kanala visokog kvaliteta, a služe i za emitovanje internet signala i prenos drugih podataka na udaljene lokacije, brodove ili avione. Zahvaljujući njima imamo satelitsko navođenje, a neophodni su i za meteorologiju, kartografiju, istraživanja životne sredine i nauku uopšte. Sa nestrpljenjem iščekujemo da vidimo kako će deca odgovoriti ovom zadatku, iako nam iskustvo sa prethodnih takmičenja govori da možemo da očekujemo sjajne rezultate“ – objašnjava Barbara Uzunowa-Drymer, direktorka marketinga za Centralnu i Istočnu Evropu u kompaniji SES ASTRA.
Svaki prijavljeni dečiji crtež donosi 1 evro organizaciji „Lekari bez granica“. Prethodnih godina nekoliko stotina škola je pozvano da uzme učešće u takmičenju i svake godine odziv je bio veoma dobar. S obzirom da će ove godine najveći broj zemalja do sada učestvovati u takmičenju, možemo očekivati i najveći broj dečijih radova do sada.
„Organizacija „Lekari bez granica“ pruža pomoć ugroženom stanovništvu i gladnoj deci iz preko 70 zemalja širom sveta. Veoma smo zahvalni na podršci kompanije SES i posebno na radovima malih umetnika koji svojom kreativnošću daju doprinos u humanitarne svrhe“, izjavio je Pavel Gruber, predstavnik organizacije „Lekari bez granica“.

Povezana vest:  Saznaj više o Evropskoj uniji i osvoji putovanje u EU