Corner shop Kataniceva 24Prikupljanjem starih novina „Očistimo svet“

Povodom obeležavanja svetske akcije „Očistimo svet“, lanac maloprodajnih objekata Corner shop će u nedelju, 15. septembra u svoja tri objekta organizovati prikupljanje starih novina. Akcija je organizovana u objektima u Balkanskoj 12, Maršala Birjuzova 50 i Katanićevoj 24, gde će biti postavljene namenske kutije za odlaganje stare hartije. Sredstva prikupljena od prodaje starih novina biće donirana Svratištu za decu ulice u Krfskoj broj 7.
„Kao društveno odgovorna kompanija, Corner shop nastoji da svojim poslovanjem očuva čistim i lepim okruženje u kom posluje. Kako smo usmereni pre svega na potrošače, naša ideja je da zajedno sa njima počnemo od svog neposrednog okruženja i očistimo svoje stanove, dvorišta i podrume od starog papira i novina koja često skupljamo umesto da ih recikliramo. Pozivamo sve sugrađane da nam se priključe i u našim odabranim objektima ostave stare novine kako bi okruženje u kojem živimo bilo lepše i čistije. Osim toga, na taj način zajedno ćemo dati doprinos boljem životu nedovoljno zbrinutih mališana“, istakla je Jasmina Jevtić, marketing menadžer Corner shop objekata.
„Očistimo svet“ – „Clean Up the World“ je jedna od najvećih ekoloških kampanja za zaštitu životne sredine. Cilj ovog međunarodnog projekta je da ujedini ljude širom sveta kako bi zajedničkim snagama pomogli planeti. Prva akcija je pokrenuta 1993. i do danas broji 35 miliona volontera iz 130 zemalja širom sveta.

Povezana vest:  Zagađenje jedan od glavnih uzroka steriliteta