coca-colaCOCA-COLA HBC AG ŠESTI PUT ZAREDOM MEĐU SVETSKIM LIDERIMA U INDEKSU ODRŽIVOSTI DAU DŽONS

Kompanija Coca-Cola HBC AG (Coca-Cola HBC), jedna od najvećih svetskih punionica proizvoda kompanije Coca-Cola, šesti put zaredom je uvrštena u Indeks održivosti Dau Džons (DJSI) za 2013. godinu. Kompanija je na prvom mestu u Evropi i drugom na svetu po održivosti među proizvođačima napitaka.
,,Pozicija u Indeksu održivosti Dau Džons šestu godinu zaredom potvrđuje koliko je održivost važna za kompaniju Coca-Cola HBC. Ona je integralni deo naše strategije koja ima ključnu ulogu u dodatoj vrednosti koji ostvarujemo za naše interesne grupe. Ukupno poboljšanje naših rezultata dokazuje koliko smo posvećeni konstantnom unapređenju standarda izvrsnosti“, izjavio je ovim povodom Dimitris Lois, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC.
Dva indeksa Dau Džons ocenjuju 2,500 najvećih svetskih kompanija (u pogledu tržišne kapitalizacije) na osnovu analize njihovog ekonomskog, ekološkog i društvenog učinka. Nakon procene niza opštih i specifičnih parametara, samo prvih 10 odsto kompanija bivaju uvrštene.
Ukupni rezultat kompanije Coca-Cola Hellenic za ovu godinu iznosi 81 odsto, što je dva poena više u odnosu na prošlu godinu. U Indeksu održivosti Dau Džons za Evropu, Coca-Cola HBC ostvarila je najbolje rezultate u sektoru napitaka na osnovu ekološke politike/sistema upravljanja (100 odsto), društvenog izveštavanja (86 odsto) i upravljanja lancem nabavke (83 odsto).
U konstantnom ispunjavanju ciljeva održivosti, Coca-Cola HBC je dugoročno posvećena Globalnom dogovoru UN, na listi je Indeksa FTSE4Good od 2000. godine i učestvuje u partnerstvima sa više od 200 organizacija na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.

Povezana vest:  Legendarne patike koje su se pre dve godine rasprodale u rekordnom roku stižu u Srbiju!