Nova UNICEF-ova kolekcija cestitki i poklonaSVEČANO OTVORENA UNICEF-ova IZLOŽBA „OTKRIJTE POKLON UNUTAR POKLONA“

Danas je svečano otvorena UNICEF-ova izložba „Otkrijte poklon unutar poklona“ u Kulturnom centru Beograda, na kojoj je predstavljena nova UNICEF-ova kolekcija čestitki i poklona. UNICEF-ove čestitke i pokloni već decenijama simoblizuju dvostruke darove. Ovim gestom solidarnosti ostvaruje se pomoć za milione dece širom sveta zahvaljujući čemu se nabavlja hrana, vakcine, osnovni lekovi, zatim opremaju bolnice i škole i obezbeđuje krov nad glavom. Izložba je otvorena do 10. oktobra.
„UNICEF čestitke i pokloni više od 60 godina simbolizuju veru i nadu u bolju i lepšu budućnost za decu u Srbiji i širom naše planete. Prvi prihod ostvaren od prodaje UNICEF čestitki početkom 50ih godina, omogućio je UNICEF-u da baš na teritoriji Srbije i bivše Jugoslavije modernizuje i razvije mlekare. Tokom svih narednih godina čestitke su predstavljale značajan resurs za naš rad kako u vanrednim situacijama, tako i u razvojnim programima. Kompletan prihod koji ostvarimo prodajom čestitki i poklona u Srbiji koristiti se za finansiranje UNICEF programa u našoj zemlji. Želim ovom prilikom da se zahvalim Kulturnom centru Beograda a ova izložba je početak jedne dugoročne saradnje.“ – izjavila je Vesna Savić Đukić, šef odseka za saradnju sa privatnim sektorom, UNICEF Beograd.
Na platou ispred Kulutrnog centra izložen je UNICEF šator namenjen pružanju prve pomoći deci u vanrednim situacijima u različitim delovima sveta. Šator sadrži sav neophodan pribor i opremu i može da se koristi kao privremeni smeštaj, škola, vrtić, centar za ukazivanje urgentne medicinske pomoći, centar za ishranu ili za pružanje psiho-socijalne podrške. Tokom trajanja izložbe, od 3. do 10. oktobra deca beogradskih osnovnih škola učestvovaće u radionicama crtanja čestitki i pisanja najlepših želja. Najbolji radovi biće nagrađeni.

Povezana vest:  Hari Poter se možda vraća