VPS-267x170

VIRTUELNO POSTAJE STVARNO(ST)

U okviru projekta VIRTUELNO POSTAJE STVARNO(ST) realizovaće se vršnjačka radionica u Novom Sadu, u ponedeljak, 7. oktobra, 2013. godine. Radionica će se održati u prostorijama Kancelarije za mlade, Trg Slobode 3 – Apolo centar, sa početkom u 18 časova.
Teme radionica u Novom Sadu će biti borba protiv svih oblika nasilja i maltretiranja u virtuelnom svetu radi suzbijanja govora mržnje i promocije tolerancije među mladima.
Radionice su edukativnog karaktera i besplatne su za sve učesnike.
VIRTUELNO POSTAJE STVARNO(ST) je projekat pokrenut prošle godine sa ciljem da se mladima u Srbiji ukaže na značaj odbrane ljudskih prava u virtuelnom svetu. Ove godine, VIRTUELNO POSTAJE STVARNO(ST) je porastao u projekat koji se realizuje u četrnaest gradova i opština u Srbiji u saradnji sa kancelarijama za mlade i studentskim parlamentima iz tih gradova, a svaki grad ima svoj tim edukatora. Realizuje ga Udruženje građana LIBERO uz pomoć partnera Udruženja CIVILNET, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Saveta Evrope – Evropske omladinske fondacije. Projekat je deo
Nacionalne kampanje za borbu protiv govora mržnje na Internetu.
Radionici će ispred Ministarstva omladine i sporta prisustvovati Aleksandra Knežević Mitrović, šefica grupe za međunarodnu saradnju i predstavnica Srbije u svim telima Saveta Evrope za mlade i Jelena Spasović, predsednica UG Libero.
Borite se protiv govora mržnje i nasilja među mladima, promovišite toleranciju, informišite mlade iz svog grada o događaju koji treba da utiče na njihovu svest o upotrebi Interneta i društvenih mreža.

Povezana vest:  Povodom Evropskog prvenstva u fudbalu, nesvakidašnji Coca-Cola karavan je obradovao građane širom zemlje