moulinrougeMulen ruž zahteva promenu imena frizerskog salona u Kanadi

Više od jedne decenije žene na području Kvebeka idu u frizerski salon Mulen ruž, ali će dve vlasnice tog lokala morati da promene ime salonu, jer im čuveni istoimeni pariski kabare preti sudskim sporom.
-To je kao David protiv Golijata – rekla je jedna od vlasnica, Karolin Kutir. Ona je 2002. godine zajedno s prijateljicom Prisilom Tirkot u selu Kozapskal, 650 kilometara severoistočno od Montreala, otvorila frizerski salon Mulen ruž.
Karolin Kutir je rekla da su ona i druga vlasnica umetnice, romanopisci i da su pevale džez-bluz.
-Pomislile smo da je takvo ime za salon baš umetničko – dodala je.
Pored omaža pariskom Mulen ružu i kankanu, Karolin Kutir je rekla da je u detinjstvu u susednom selu bio hotel s tim imenom. Kada je hotel izgoreo, otvoren je mali restoran sa istim imenom, gde je i ona sama radila.
Kada je taj restorančić zatvoren, postali su u modi frizerski saloni i to ime se prosto nametnulo, navela je Karoli Kutir i dodala da su obe vlasnice bile neprijatno iznenađene kada su prošle nedelje dobile dugo pismo advokata pariskog kabarea, u kojem se zahteva promena imena salona.
U pismu se navodi da je ime u intelektualnoj svojini i da niko drugi ne sme da ga koristi.
-Baš nam je nezgodno, jer već 11 godina radimo pod tim imenom. Moraćemo da ga menjamo kako bismo izbegle sudske procedure. Ostaje nam da pronađemo drugo umetničko ime – zaključile su vlasnice frizerskog salona.

Povezana vest:  Džulija Roberts deci ograničava slatkiše