kate_winsletKejt Vinslet protiv guščje paštete
Britanska glumica Kejt Vinslet (Kate Winslet) podržala je kampanju protiv konzumiranja guščje paštete koju vodi društvo za zaštitu zivotinja Peta.
Dobitnica Oskara za glavnu ulogu u filmu „Čitač“, tako se pridružila velikom broju slavnih ličnosti koje podržavaju kampanju koju finansira Rodžer Mur (Roger Moore), nekadašnji Džejms Bond (James).
-Guščja pašteta se u nekim restoranima i prodavnicama prodaje kao luksuzni proizvod, ali niko ne plaća toliku cenu kao guske i patke koje se, u svrhu dobijanja tog proizvoda, muče i ubijaju – izjavljuje Kejt Vinslet u video snimku Pete.
U videu su i snimci surovog kljukanja barskih ptica, načinjeni krišom na jednoj farmi gde su životinje u pretrpanim kavezima koji se retko čiste.
Kejt Vinslet takođe apeluje na najpoznatije britanske kuvare da taj proizvod izbace sa menija, kao što su tu učinili papa Benedikt Šesnaesti i britanski princ Čarls (Charles).
Peta planira da taj video pošalje najvećim prodavnicama luksuzne robe u svetu, kao što su Manor u Ženevi, El Korte Ingles (Corte) u Madridu i Fortnam end Mejson (Fortnum & Mason) u Londonu, kako bih ih podstakla da prestanu da prodaju gušcju paštetu.
Povezana vest:  Čija se frizura najviše kopirala u 2011?