Milos Milovanovic specijalni gost Skole za tateMiloš Milovanović, specijalni gost Škole za tate (i tata-mate)

Druga generacija tata i tata-mata prošla je obuku u Školi za tate (i tata-mate) by Kombank i stekla teorijska i praktična znanja neophodna za dolazak bebe u kuću.
-Nisam imao očekivanja kada sam se prijavio i sada nakon dve nedelje sam pozitivno iznenađen. Nadam se da će me primiti još koji put, da utvrdim gradivo – izjavio je Marko Sekulić, jedan od polaznika novembarske škole.
-Kada se moj sin rodio, rekao sam da je on čovek mog života! – na početku predavanja rekao je Miloš Milovanović, TV voditelj, koji je podelio svoje iskustvo sa oktobarskom grupom polaznika Škole za tate (i tata-mate) by Kombank. Specijalni gost Škole govorio je o nedoumicama i strahovima koje ima tokom odrastanja dece: -Nema recepta za vaspitavanje dece i uvek se pitate da li postupate ispravno. Slušam savete, ali najviše instinkt.
Program škole se sastoji iz dve programske celine: Novi život i Radionica. Teme prvog dela se odnose na razgovor o promenama koje nastaju rođenjem deteta, dok je drugi deo škole posvećen praktičnim znanjima i veštinama potrebnim u situacijama kada beba postaje napeta.
Među redovnim predavačima škole nalaze se, autorka projekta Ivana Vukmirica Baćanović, psihološkinja i bračna i porodična psihoterapeutkinja i dr Radoslav Lukešević, načenik Urgentne službe „Instituta za majku i dete“, kao i Marko Obradović, pedijatrijski tehničar bolnice „Dragiše Mišović“ u Beogradu.
Ovo je jedinstven projekat u zemlji i regionu, namanjen svim budućim tatama, tatama, starateljima i drugim „očinskim figurama“ – „tata-matama“ dece do 12 meseci. Škola se održava 2 dana mesečno, nedeljom, po 3 sata u Beogradu. Zainteresovani za novembarsku grupu se mogu prijaviti preko sajta www.tata-mata.rs.

Povezana vest:  Lewis Hamilton promenio mišljenje, ništa od venčanja s Nicole Scherzinger

A kako da okupate bebu? U tome Vam može pomoći Marko Obradović

U osnovi postoje dva načina da okupate vašu bebudok je držite presavijenu preko podlaktice uz asistenciju druge osobe sa bokalom, ili ležerniji metod stavljanja bebe u kadicu. Za koji god način da se odlučite, najbitnija Vam je priprema materijala. Znači naoružajte se:

  • Kadica – koju ste obezbedili i pre pristizanja deteta
  • Bokal – plastični
  • Voda – obična, zagrejana do 37 stepeni
  • Čista odeća za bebu
  • Čiste tufere vate
  • Sredstvo za obradu pupčane rane i sterilna gaza
  • Odgovarajuća kozmetika za dete: krema, bebi puder…
Povezana vest:  Razveo se Morgan Friman

Kante za prljavo – koje se najčešće zaborave pa se napravi krš u sobi