Jasmina LukicRoze pertle i narukvice kao podrška ženama u borbi protiv raka dojke!

Povodom obeležavanja Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, prvotimci rukometnog kluba Partizan na Svetski dan borbe protiv raka dojke, 24. oktobra, na utakmici 7. kola SEHA Gazprom Južni tok lige, protiv RK Nexe iz Hrvatske, koja se igra u Sportskom centru „Voždovac“, na Banjici, u 17 sati, nosiće roze pertle i narukvice Udruženja žena obolelih i lečenih od raka dojke „Budimo zajedno“.
Na početku utakmice na teren će izaći voditeljka Marija Kilibarda i Jasmina Lukić, predsednica Udruženja „Budimo zajedno“, koje će izvesti početni udarac i zajedno sa rukometašima Partizana poslati poruku o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.
-Prema podacima Centralnog registra za rak u Srbiji se godišnje otkrije oko 4500 novoobolelih žena, dok umre oko 1600 žena. Istraživanja pokazuju da u Srbiji svaka 12. žena oboli od nekog oblika raka dojke – izjavila je Jasmina Lukić, predsednica Udružena „Budimo zajedno“ i dodala: – Stoga, želimo da obrazujemo žene i podstaknemo ih na preventivne preglede jer je to najbolji način da se bolest dijagnostikuje na vreme, i samim tim poveća stepen izlečenja. Uspešnim lečenjem podrazumeva se objedinjeno lečenje telesnih simptoma, kao i psihološka pomoć. A najvažnije je da žena zna da nije sama!“
Čitavoj akciji priključiće se i B92, koji će putem Livestream-a prenositi utakmicu, tako da će navijači sa svih kontinenata biti u prilici da onlajn gledaju rukomet sa posebno urađenim THINK PINK vizualom, dok će uživo televizijski prenos biti na RTS2.
‘-Ovo je naša simbolična podrška svim ženama, naročito onima koje su se srele sa ovom bolešću i pobedile je! Drage naše, upamtite – ukoliko dovoljno rano otkrijete simptome, postoji velika mogućnost da pobedite rak, zato želimo da Vam ova kampanja bude „alarm“! – stoji u univerzalnoj poruci svetske kampanje kao i u saopštenju RK Partizan.

Povezana vest:  Za posetioce Belgrade Beer Festa Heineken je spremio taxi vaučere