Ambasador Ivana Vilotijevic i Miroslava RutesicOtvoren Park prijateljstva između Ambasade Alžira i osnovne škole „Radoje Domanović“

Nj.E. Abdelkader Mesdoua, Ambasador Alžira, Ivana Vilotijević, zamenica gradskog sekretara za zaštitu životne sredine i Miroslava Rutešić, direktorka škole, simbolično su otvorili Park prijateljstva između Ambasade Alžira i osnovne škole „Radoje Domanović“ sadnjom sadnica lišćara i otvaranjem izložbe fotografija posvećenih Alžiru.
„Ozelenjavanje Beograda je aktivnost koju Sekretarijat sprovodi kroz Strategiju pošumljavanja, a projekat „Parkovi prijateljstva“ se svakako može smatrati ozelenjavanjem Beograda, iako su u pitanju školska dvorišta.“ – izjavila je Ivana Vilotijević, zamenica gradskog sekretara za zaštitu životne sredine i dodala: „Pored sađenja, učenici ovih škola se preko izloženih fotografija upoznaju sa kulturom, istorijom i tradicijom druge države.“
Sadnji je prethodilo predavanje koje je Nj.E. gospodin Abdelkader Mesdoua održao đacima kao i emitovanje filma o Alžiru, što je izazvalo veliko interesovanje kod đaka koji su u želji da što više saznaju o ovoj zemlji, Ambasadoru postavljali pitanja kao što su: „Kolika je najviša planina u Alžiru? Kako se zove njihovo najveće naftno nalazište? Koliko ima kuća u Alžiru? Kako se zove njihovo najpoznatije nacionalno jelo?“ i dr.
Projekat „Parkovi prijateljstva“, treću godinu za redom realizuje se uz finansijsku podršku gradskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine, a u organizaciji udruženja građana „Ekolog“. Do sada su u beogradskim školama otvoreni parkovi prijateljstva, između ostalog, sa Indonezijom, Danskom Izraleom, Australijom i Švajcarskom.

Povezana vest:  TAG Heuer predstavlja TAG Heuer povezani sat