BWD1Festival „Belgrade Wine & Wine“ 16. i 17. novembra u Mikser Houseu

Regionalni festival vina i hrane, „Belgrade Wine & Dine“, održava se 16. i 17. novembra u Mikser Houseu. Manifestacija, koja je osmišljena sa idejom da vinsku i „gourmet“ kulturu predstavi na neformalan način i približi je široj publici, okuplja više od trideset vinarija, kao i odabrane proizvođače delikatesa i restauratere. U pratećem programu će vrhunski kuvari i poznavaci gastronomije preneti posetiocima svoje znanje u okviru sedam inovativnih gastro radionica.
Ono što „Belgrade Wine & Dine“ čini drugačijim u odnosu na ostale manifestacije slične tematike jeste novi pristup vinskoj publici, progresivan i savremen način komunikacije, kao i fokus na vinima i hrani koji su specifični za ovaj deo sveta.
Specijalni gost festivala je Tomislav Gretić, jedan je od najboljih kuvara u Hrvatskoj. Radio je na Bliskom i Dalekom istoku, u Africi i širom Evrope, a najviše se zadržao u Dubaiju, Cirihu i Egiptu. Ovaj Zagrepčanin sa bogatim internacionalnim iskustvom je trenutno glavni kuvar restorana hotela „Monte Mulini“ u Rovinju, a na festivalu BWD će zajedno sa Vladom Melentijevićem („Zaplet“ i „Dijagonala“), izvesti pravi mali kulinarski spektakl kroz svojevrsnu fuziju srpske i istarske kuhinje.
U subotu će kuvari iz „Thai Time“ restorana spojiti tajlandsku kuhinju i srpska vina dok će svi koji žele da saznaju zbog čega su suši i domaća tamjanika savršen spoj, moći to da otkriju uz stručnjake za suši iz „Go Sushi-ja“.
Prvog dana festivala Aleksandar Škipić („La Piazza“), Zoran Lapadatović („Lavina“) i Vanja Puškar („Moderna srpska kuhinja“) kuvaju uživo i govore o „Istinama i zabludama o italijanskoj kuhinji“. Radionica će ponuditi znanja koja su neophodna da bi se ovladalo specijalitetima jedne od omiljenih svetskih kuhinja.
Vanja Puškar će u nedelju od 16 časova održati još jednu radionicu, samo ovog puta sa kuvarima okupljenim oko organizacije „Moderna srpska kuhinja“ i predstaviti tradicionalne jesenje specijalitete odevene u savremeno ruho.
Dvojac iz „Pržionice BG“ će u nedelju otkriti tajne pripremanja i uživanja u kafi na potpuno drugačiji način, a Raša Vlačić iz restorana „Kumbara“ će govoriti o postupku pripremanja „dry age“ mesa i drugim neobičnim specijalitetima po kojima je prepoznatljiv rad ovog vrsnog kuvara.
Više informacija o cenama i učešću na radionicama mogu se dobiti dobiti putem e-mail adrese: [email protected].
„Belgrade Wine & Dine“ organizuje „Mikser House“ u partnerstvu sa „Wine Jam“-om, a uz podršku Turističke organizacije Beograda. „Wine Jam“ je festival urbane vinske kulture koji je prvo izdanje imao u maju ove godine. „Wine Jam“ je uneo novi pristup prezentaciji vinske kulture i približio je novoj publici na nekonvencionalan i zabavan način, prijemčiv kako širem auditorijumu, tako i poznavaocima vina. „Wine Jam“ je do sada imao tri beogradska tematski različito obojena izdanja, a predstavio je svoj koncept i u Zagrebu, na veliko zadovoljstvo tamošnje publike.
Jednodnevna karta za festival „Belgrade Wine & Dine“ je 500 dinara, a biće dostupna na ulazu u Mikser House tokom trajanja manifestacije. Radno vreme festivala u subotu je od 12 do 22 časa, dok u nedelju manifestacija traje do 20 časova.
Žurka povodom otvaranja festivala se održava u petak od 21 čas. Za DJ pultom će se naći Goran Milošević („Svi na pod“, „Playboy“, „Naked“), a ulaz je slobodan.

Povezana vest:  Evo kako da staroj odeći date novi život i dobijete 20% na Levi’s kupovinu