Inicijativa mladihUređeno dvorište škole za decu sa posebnim potrebama

Na radost đaka škole za decu sa posebnim potrebama „Miloje Pavlović“ sa Banovog Brda, Nataša Petrušić, Šef odseka za informisanje, obrazovanje i saradnju sa udruženjima, Gradskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine i Dušan Marković, predsednik udruženja građana „Inicijativa mladih za promociju evropskih vrednosti“ otvorili su danas uređeni deo školskog dvorišta.
Dvorište su uredili predstavnici udruženja zajedno sa đacima i nastavnicima škole u okviru projekta „Beogradu s ljubavlju, deca Beograda“, koji je finansiran od strane Gradskog sekretarijata za zaštitu životne sredine na konkursu „Bitka za Beograd“.
Realizacija projekta trajala je više dana i obuhvatila je sađenje preko 150 sadnica različitih biljaka po unapred izrađenom projektu pejzažnog arhitekte. Zbog bezbednosti dece birane su biljke koje ne daju nikakve plodove i nemaju trnje. Uglavnom su to zimzelene sadnice koje su tokom cele godine zelene radi umirujuceg dejstva koje ta boja ostavlja na decu.
Tokom akcije održana je i kratka edukacija o zaštiti životne sredine, podeljeni su edukativni materijali, a deca su kroz praktičan rad dosta naučila o sađenju i đubrenju biljaka.

Povezana vest:  8. Festival nauke – Četiri dana tokom kojih je sve bilo moguće