kop grand zima

Kopaonik: Blogomanija, pa ski opening

Skijaška sezona na Kopaoniku počeće tradicionalnom manifestacijom ?Ski opening? 5. decembra, a otvoriće je srpska skijašica Nevena Ignjatović, saopšteno je iz MK Mountin resorta.
Kako je Tanjugu rekao Veljko Petrović iz te kompanije, posle veoma uspešne prošlogodišnje sezone, ove godine očekuje se još veći broj gostiju što pokazuje prodaja aranžmana koja je za 50 odsto bolja u odnosu na isti period prošle godine.
-Veliko interesovanje vlada za novogodišnjim praznicima i školskim raspustima, gde ima još malo kapaciteta u hotelu Angella u smeni 5. na 12. Januar – kazao je Petrović.
Prema njegovim rečima, interesovanje za boravak u ovom skijaškom centru pokazali su gosti iz Rusije, Rumunije i Turske, dok najviše posetilaca iz regiona dolazi iz Crne Gore.
U toku Ski openinga očekuje se oko 10.000 posetilaca, naveo je Petrović izrazivši očekivanje da će skijaška sezona potrajati do maja, kao i prošle godine. Toj manifestaciji prethodiće velika regionalna internet konferencija posvećena blogu i sadržaju na internetu, “Blogomanija”, koja će na ovoj planini biti održana od 28. novembra do 1.decembra.
Jasna Cvetković iz iste kompanije rekla je da se na “Blogomaniji” očekuje preko 600 gostiju, istakavši da je do sada prijavljeno preko 450 učesnika.
-Apsolutno smo spremni za ovaj događaj – istakla je Cvetković, podsetivši da MK Mountin resort sve više ulaže i razvija kongresne skupove van sezone, od marta do novembra.
Imajući u vidu da je reč o regionalnoj konferenciji, veliki je broj prijavljenih iz zemalja u okruženju, dodala je ona.
Na Blogomaniji će, kako je istakla, učestvovati dokazani stručnjaci u svojim oblastima koji će iskustvo preneti i učesnicima. Ove sezone na Kopaoniku će u funkciji biti 23 žičare i ski-lifta sa preko 60 kilometara uređenih staza, a turistima će biti na raspolaganju i bob na šinama, tjubing i zip lajn.

Povezana vest:  KOPAONIK PREPLAVILI GOSTI NA OTVARANJU SKI SEZONE