Maja Mihajlovic - predstavnica Srbije na Best Model of the World 2013 izboru 01Izabrani predstavnici Srbije za svetski izbor „Best Model of the World“

U organizaciji modne agencije FOX Fashion Agency izabrani su predstavnici naše zemlje za izbor „Best Model of The World“, koji će se održati 7. decembra u Sofiji. Maja Mihajlović i Nikola Stojiljković bili su najbolji od ukupno dvadeset finalista u kategoriji devojaka i mladića a imaće priliku da se nadmeću za laskavu titulu najbolje manekenke, odnosno najboljeg manekena sveta.
„Best Model of The World“ je svetski izbor za profesionalne modele sa tradicijom dugom preko dvadeset godina. Prvi put je održano 1987. u Istanbulu, u Turskoj a osnivač je Erkan Ozerman. Učesnici ovog izbora dobijaju velike šanse da se pokažu u svetu filmske industrije i advertajzinga. Na svetskom takmičenju „Best Model of The World“ do sada je učestvovalo preko 1000 profesionalnih modela iz 136 različitih zemalja a na podijumu su se našle Naomi Campbell, Eva Herzigova, Katoucha Niane i mnoge druge manekenske zvezde.
Ovo takmičenje je pozornica na kojoj se prikazuju najnovije kolekcije vrhunskih brendova, od nakita i kozmetike, preko modne i sportske odeće, do kupaćih kostima i aksesoara (Givenchy, Issey Miyake, Lecoanet Hemant, Nina Ricci, Paco Rabbane, Revlon, Terry Mugler, Torrente, Ungaro i drugi). Zvezde svetske elite kao što su Sophia Loren, Paco Rabanne, Madame Carven, Alexandre De Paris, Yves Saint Laurent, Jean Paul Gaultier, bili su gosti i članovi žirija ovog takmičenja. Svake godine „Best Model of The World“ u saradnji sa Fox Fashion Agency bira ženskog i muškog modela koji predstavljaju Srbiju na ovom prestižnom svetskom takmičenju modela. Na prošlogodišnjem izboru, Srbiju je predstavljao Filip Panajotović, koji je poneo laskavu titulu najboljeg manekena Evrope.

Povezana vest:  Najekskluzivnije pivo na svetu po 250 evra za bocu