hong-10-u-finalu-se-borio-protiv-muniraHong 10 je novi Red Bull BC One šampion

Red Bull BC One dobio je novog svetskog šampiona – Honga 10 koji je uspeo da nadigra brejkersku elitu i trijumfuje u finalnoj rundi takmičenja. Lokalni B-Boy i Red Bull BC One All Star, Hong 10 obradovao je korejsku publiku pobedom na domaćem terenu, i tako sustigao Lilua kao najkrunisanijeg takmičara u istoriji tog šampionata.
Hong 10 je ovom pobedom u rodnom gradu priredio savršenu završnicu proslave deset godina postojanja ovog takmičenja i još jednom potvrdio reputaciju Južne Koreje kao dinamičnog sedišta Hip Hop kulture.
– Ne mogu da opišem koliko sam srećan i šokiran zbog pobede, naročito što zbog toga što je ovo posebna godina. Dostići Liluov nivo je neverovatno; Imam mnogo poštovanja prema njemu, a sada mogu ponosno reći da sam i ja dvostruki Red Bull BC One šampion – rekao je pobednik.
Jamsil Arena u glavnom gradu Južne Koreje bila je pretesna za 5.000 fanova koji su došli kako bi obeležili deceniju brejkinga i to na događaju koji kombinuje ključne elemente Hip Hopa – ples, muziku, stil i umetnost.
U napetoj finalnoj borbi gledali smo Honga 10, koji je ovo takmičenje osvojio i 2006. godine i Munira koji je prošlogodišnji pobednik. Obojica su imala jaku motivaciju, a njihovo nadmudrivanje različitim stilovima brejka podiglo je publiku na noge. Nakon tri izuzetne runde Hong 10 uzima pobedu prikazom neverovatnih kreativnih i tehnički zahtevnih pokreta.
– Za mene Red Bull BC One okreće novu stranu, nadam se da će finale iz Seula inspirisati novu generaciju B-Boyeva koji će u nekoj od narednih godina tijumfovati na ovom događaju – rekao je Lamin, jedan od sudija.
Ukoliko ste propustili veliko finale Red Bull BC One na B92, možete ga pogledati na Red Bull TV.

Povezana vest:  Pravilnik - Kako naći svog princa

PHOTO: Nika Kramer / Red Bull Content Pool