08 Predstavljanje sportskih  klubova iz Zajecara na Coca-Cola sportskom danuDECA IZ ZAJEČARA UČESTVOVALA U ZAVRŠNOM COCA-COLA SPORTSKOM DANU

Ovogodišnji završni Coca-Cola sportski dan održan je u Zaječaru, a kroz manifestacije „Coca-Cola kup“ i „Šta treniraš“ koje promovišu bavljenje sportom i rekreacijom učestvovalo je preko 25 000 dece širom Srbije, kao i mnogobrojni klubovi i sportska društva. Coca-Cola sistem, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije i nacionalnih sportskih saveza, pokrenula je sportski dan u nameri da podigne svest u javnosti o značaju fizičke aktivnosti za zdraviji život, a ove godine, pored Zaječara, uspešno je realizovan i u Subotici, Aranđelovcu, Smederevu, Obrenovcu i Zrenjaninu.
„Želim sve da vas pozovem da ulažete u sebe, u svoje obrazovanje i da se bavite sportom. Takvo ulaganje ne može niko nikada da vam oduzme i to je najbolja investicija koju sebi možete priuštiti. Hvala vam što ste danas pružili ogromnu podršku aktivnom načinu života. Hvala vam na ovoj slici koja će sigurno obići celu Srbiju, kao i na tome što svojim aktivnim učešćem u ovoj sportskoj manifestacji dajete primer drugima.“– rekao je ovom prilikom Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta.
Tokom manifestacije u Zaječaru, održan je turnir „Coca-Cola kup“, u kojem su se dečaci i devojčice iz zaječarskih škola nadmetali u malom fudbalu. Nakon toga u okviru manifestacije „Šta treniraš“, svi učesnici su mogli da se upoznaju sa karakteristikama sportova i zaječarskim sportskim klubovima i društvima, kao i da dobiju savete o zdravoj ishrani i provere svoju kondiciju i zdravstveno stanje.
„Coca-Cola Sistem, kako globalno, tako i na lokalnom nivou nastoji da podstakne decu i mlade da se u što većem broju uključe u sport. Zato smo u Srbiji pokrenuli Coca-Cola sportski dan kojim podstičemo mlade ljude da se bave fizičkom aktivnošću a one najmlađe da izaberu sport za sebe, kao i da svakodnevna rekreacija postane deo njihovog života. Ponosni smo što je preko 25 000 dece širom Srbije ove godine kroz Coca-Cola sportski dan podržalo zdrav način života i sigurna sam da ćemo sa našim dugogodišnjim partnerima biti i dalje posvećeni razvoju lokalne zajednice“ – izjavila je Milica Stefanović, predstavnica Coca-Cola Sistema.
U okviru sportskog dana u Zaječaru, predstavljeno je 24 sportska kluba i mnogobrojne sportske discipline a svi mališani mogli su da uživaju u druženju sa ministrom omladine i sporta, Vanjom Udovićič, kao i sportskim legendama poput Aleksandra Šoštara i Vladimira Bateza. Istovremeno, stručnjaci iz Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije savetovali su sve prisutne o važnosti balansirane ishrane i rekreacije u skladu sa njihovom kondicijom.
Kako bi podigla svest u javnosti, a posebno kod mladih, o značaju bavljenja sportom i rekreacijom, Coca-Cola sistem u više od 115 zemalja podržava preko 290 programa za promociju fizičke aktivnosti. Sportski dan i manifestacije „Coca-Cola kup“ i „Šta treniraš“ održavaće se i naredne godine u gradovima širom Srbije u nameri da okupi još veći broj mališana.

Povezana vest:  VICHY IDEALIA, Idealna koža nije više san već nauka!