Slatko Visnja 314 previewSlatko od višnje Bakina tajna među najboljim proizvodima iz sveta

Slatko od višnje brenda „Bakina tajna“ jedini je proizvod iz Srbije koji je ove godine osvojio britanske zvezdice za kvalitet i našao se na prestižnoj listi najboljih proizvoda iz sveta „Great Taste Awards“ za 2013. i 2014. godinu. Sertifikaciju proizvoda organizuje „The Guild of Fine Food“, najviša institucija u Velikoj Britaniji u segmentu ocenjivanja kvaliteta proizvoda, koja priznanje predstavlja kao Oskar za kvalitet hrane i pića.
Proizvodu slatko od višnje dodeljene su 2 zvezdice. Sudije iz Velike Britanije ocenili su da je proizvod slatko od višnje napravljeno po staroj recepturi sa Balkana, od čvrstih i ukusnih plodova, sa pravim balansom slatkog i kiselog. „Slatko se moze jesti samo, u prelivu za dezerte, u filu za pite, kao i sa prženim filetima od pačijeg belog mesa“, zaključile su sudije.
Od ostalih proizvoda Bakina tajna dve zvezdice je osvojio i voćni namaz kajsija 100%, a ajvar i kašasti voćni sok kajsija po jednu zvezdicu.
Procenjuje se da u skladu sa britanskim kriterijumom navika u ishrani, za tu prestižnu nagradu na godišnjem nivou aplicira oko 10.000 proizvoda iz celog sveta.

Povezana vest:  Bred Pit lice "Šanela 5"