imlek svrtaisteDonacija Imleka Svratištu za decu

Kompanija Imlek potpisala je ugovor o godišnjoj donaciji svojih proizvoda Svratištu za decu i Dnevnom centru u Beogradu u vrednosti od 1,1 milion dinara. Te ustanove svakog dana prime tridesetoro dece koja imaju do 19 godina, a žive i/ili rade na ulici, dok taj broj dostiže i 70 u zimskom periodu. Njima će, zahvaljujući kompaniji Imlek, na mesečnom nivou biti dostupno više od 500 litara mleka, jogurta i čokoladnog mleka, kao i drugih mlečnih proizvoda poput pavlake, belog sira i voćnog jogurta.
Srđan Popović, direktor marketinga kompanije Imlek, uručio je proizvode i tom prilikom izjavio: „Svratište je ustanova koja pruža utočište najugroženijoj deci koja žive i rade na ulici i nama u kompaniji Imlek je veliko zadovoljstvo što možemo da im pomognemo. Kao proizvođač koji trenutno donira svoje proizvode ovoj ustanovi, zadovoljni smo što možemo da se pobrinemo da ovi mališani budu zbrinuti bar kada su u pitanju mleko i mlečni proizvodi. Svaka pomoć ovoj ustanovi je više nego dobrodošla, a Imlek će svakako i ubuduće ostati pri svom opredeljenju da najveću podršku pruža deci i socijalno ugroženima.“
Deo Imlek proizvoda isporučenih Svratištu biće odnet u Dnevni centar na Novom Beogradu koji ima isti princip rada kao Svratište, a prima decu uzrasta do 16 godina. Ovaj centar namenjen je mališanima sa teritorije Novog Beograda i okolnih opština koje su udaljene od starog dela grada. U obe ustanove ima oko 40 mlečnih obroka dnevno, a upravo te potrebe biće podmirene donacijom kompanije.

Povezana vest:  MAX FACTOR novogodišnji setovi idealni pokloni za predstojeće praznike