pobednikZavršen likovni konkurs „Željica ti ispunjava želju“ izložbom najkreativnijih radova, a onim najmaštovitijim, ostvarene najlepše željice

Nakon dva meseca trajanja Najlepše željice likovnog konkursa, „Željica ti ispunjava želju!“, večeras su proglašeni pobednici, a njihova nagrada je bila upravo ostvarenje njihovih najlepših željica.
Od ukupno 8.300 dečijih radova koji su pristigli na konkurs, među kojima je bilo i grupnih i individualnih radova, žiri se opredelio i odabrao 31 finalistu, čiji radovi su izloženi na premijernoj izložbi dečijih želja u Galeriji New Moment.
Program prilagođen deci, uz podršku najmlađeg člana slatkog Štark sveta – zvezdice Željica, vodila je popularna glumica Tamara Dragićević , koja je predstavila članove žirija.
Članovi žirija: Maja Belin, Brend menadžerka za čokolade kompanije Štark, Tatjana Radojković, likovni vaspitač na čelu sa predsednicom žirija, slikarkom i dizajnerkom Jelenom Blečić proglasili su pobednike.
Nagrade u vidu ostvarenja njihovih želja osvojili su: Una Kranjc iz Vrdnika (4 godine) koja je poželela kućicu na drvetu, Ognjen Rodić iz Beograda (11 godina), koji je poželeo tvrđavu iz Gospodara Prstena i Iva Rakić iz Kikinde (8 godina), koja je poželela i osvojila put u Pariz.
Kako je bilo veoma teško odabrati samo troje dece kome će se ispuniti želja, Željica je odlučila da dodeli i neke specijalne nagrade, pa je tako Jelena Stojanović, poželela i osvojila mikroskop, Petra Matijević, štafelaj, Anđela Vermezović iz Malog Monmartra knjigu mitologije, a Lena Jevtić, bicikl.
Specijalna grupna nagrada za rad pripala je drugarima iz vrtića Lepa Vitas, Predškolska Ustanova Vračar. I u kategoriji grupnih radova, Željica je dodelila još dve donacije: Vrtiću Vila, PU Dečiji dani i PU Nata Veljković iz Kruševca, selo Čitluk.
Najlepše željice, Štarkova dečija čokolada iz mašte, organizovale su likovni konkurs kako bi motivisale mališane da ono o čemu već dugo maštaju pretoče u kreativni crtež. Na konkurs su pristizali radovi koji su oslikavali najrazličitije želje naših mališana poput putovanja u daleke zemlje, igračaka, muzičkih instrumenata, a bilo je i onih originalnijih, poput leta u balonu.

Povezana vest:  Nastupom popularnih The Frajli predstavljen Ženski rokovnik za 2017.godinu